Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Soğani
Soğani
Pratik Soğani Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
6 iri soğan
250 gram kıyma
1 çay bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1.5 çorba kaşığı biber salçası
1.5 çorba kaşığı domates salçası
karabiber
toz kırmızıbiber
1 su bardağı taze sumak
1 su bardağı sıcak su
nane, kekik, kimyon, tuz

Hazırlanışı: Soğanların alt kısımlarını biraz kesip kabuklarını soyun. Bütün olarak sıcak suda haşlayıp süzgece alın. Hafif sıkıp katlarını ayırın. Pirinci bol suyla yıkayıp süzün. Sumağı sıcak suda 15 dakika bekletip süzün. Tavada tereyağını ve sıvıyağı kızdırın. Salça, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Tavayı ocaktan alın. Kıyma ve pirinci ilave edip karıştırın. Hazırladığınız iç malzemeyle soğanları (veya kurutulmuş biber ve patlıcanları) doldurup geniş bir tencereye dizin. Sumak suyunu ekleyin. Su kaynayınca kapağı kapalı olarak kısık ateşte 30 dakika pişirin. Servis tabağına alıp sıcak servis yapın.


Soğanların alt kısımlarını biraz kesip kabuklarını soyun. Bütün olarak sıcak suda haşlayıp süzgece alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yeşil mercimeği tencereye alıp, üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin ve haşlayın. Üzerine biber salçası, bulgur ve tuz ekleyin.

Domatesleri yıkayıp saplarını çıkarmadan üst kısımlarından kapak kesin.

Patlıcanların saplarını üzerlerinde iki santim kalacak şekilde kesin. Sap kısmındaki yaprakları tamamını koni biçiminde kesin. Patlıcanların alt kısımlarından da 1 cm kesin.

Domatesleri yıkayıp saplarını çıkarmadan üst kısımlarından kapak kesin.

Şeker hastaları için Doktor Gülseren Ünsün'den lezzetli bir çorba tarifi...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri