Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Pazı sarması
Pazı sarması
Pratik Pazı sarması Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
600 gram haşlanmış pazı yaprağı
1 su bardağı pirinç
4 soğan
1 su bardağı mısır yağı
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı kuşüzümü
yarım demet nane, dereotu, maydanoz
sıcak su
tuz, tarçın, yenibahar

Hazırlanışı: Pirinci yıkayıp süzün. Soğanları soyup kıyın. Mısır yağını tercerede ısıtıp soğanı kavurun. Pirinci ekleyip şeffaflaşana kadar kavurmaya devam edin. Dolmalık fıstıkları ilave edin. Yeterli miktarda tuz, tarçın, yenibahar ve kuşüzümü ekleyin. Harcın üzerine çok az su ekleyip kısık ateşte pirinçler hafif yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp ılıtın. Nane, dereotu ve maydanozu temizleyip kıyın. Pirinçli harca ekleyip harmanlayın. Pazı yapraklarının içine pirinçli harcı paylaştırıp sarın. Sarmaları tencereye dizin üzerine çok az yağ ve sıcak su ekleyip kısık ateşte pişirin. Ilık servis yapın.


Pirinci yıkayıp süzün. Soğanları soyup kıyın. Mısır yağını tercerede ısıtıp soğanı kavurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kup bardağınızın altına bolca krema koyun. Üzerine 3 top çikolatalı dondurma koyun. Ağzı tırtıklı kesilmiş kağıt ile bir huni yapın.

Un, tuz, pudra şekeri ve mayayı geniş bir kapta karıştırın. Zeytinyağı ve pesto sosu ekleyin.

Kuzu karaciğerini zarından ayıklayarak, kıymaya yakın incelikte doğrayın.

Beğendiyi hazırlamak için patlıcanları közleyln. Elinizle ince ince didin, 1 çorba kaşığı tereyağını eritin, 1 çorba kaşığı unu, yağda kavurun, 1 su bardağı sütü ilave edin.

Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için tozşeker ve suyu bir tencereye alıp kaynatın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri