Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Patlıcan sarması
Patlıcan sarması
Pratik Patlıcan sarması Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
1.5 kg kemerpatlıcanı
750 gram kıyma
1 yumurta
2 domates
2 dolmalık biber
1 çorba kaşığı tozşeker
1 dilim bayat ekmek
sıvıyağ, tuz, karabiber

Hazırlanışı: Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına dilimleyin. Bir saat tuzlu suda bekletip iyice durulayın ve kurutun. Yumurtayı çırpın. Sıvıyağı tavada kızdırın. Patlıcanları yumurtaya bulayıp yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp yağını çektirin. Kıyma, ekmek içi, karabiber ve tuzu bir kapta yoğurun. Patlıcan dilimlerinin içine kıymalı harcı paylaştırıp rulo sarın. Bir tepsiye dizip biberleri ekleyin. Üzerine tuz ve şekeri serpin. Domatesleri rendeleyip tüm malzemenin üzerine yayın. Üzerini örtecek kadar su ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.


Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına dilimleyin. Bir saat tuzlu suda bekletip iyice durulayın ve kurutun. Yumurtayı çırpın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Osman Salkım'dan çok özel bir browni tarifi

Tüm malzemeyi tencereye alın. Kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Ocağın altını kapatıp, soğumaya bırakın.

Kereviz yapraklarını yıkayın, kurulayın ve incecik doğrayın. Havuç ve kerevizi ayıklayıp mutfak robotunda kıyın. Soyulmuş domatesleri süzüp suyunu bir kaba toplayın ve doğrayın.

Taze fasulyeyi ayıklayın ve verev şeklinde doğrayıp, kaynamış suda 15 dakika haşlayın.

Fırını 150 dereceye getirerek ısıtın. Fırın tepsisini alüminyum folyo ile kapladıktan sonra 1 yemek kaşığı tereyağını folyonun üzerine sürün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri