Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Midyeli lahana sarması
Midyeli lahana sarması
Pratik Midyeli lahana sarması Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
1 adet büyük boy dolmalık lahana
100 adet donmuş midye içi
yarım su bardağı mısıryağı
1 su bardağı zeytinyağı
6 adet orta boy soğan
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 tatlı kaşığı tozşeker
2 su bardağı sıcak su
2 çay kaşığı yeni bahar
1 çay kaşığı karabiber
yarım çay kaşığı tarçın, tuz

Hazırlanışı: Lahananın kök kısımlarını bıçakla çıkardıktan sonra büyük bir tencereye oturtun. Üzerini örtecek kadar su ve bir çay kaşığı tuz ekleyerek pişmeye bırakın. Lahana yaprakları diriliklerini kaybetmeyecak kadar yumuşayınca, ocaktan alıp süzün. Soğuduktan sonra avuç büyüklüğündeki damarsız yaprakları ayırın. Damarlı yaprakların bir kısmını dolmayı pişireceğiniz tencerenin dibine döşeyin. Donmuş midyeleri 15 dakika sıcak suda bekletip süzün. Kuş üzümlerini sıcak suya koyup 10 dakika bekletin. Yarım bardak mısıryağı ile yarım bardak zeytinyağını karıştırıp küp doğradığınız soğanları ve dolmalık fıstığı birlikte kavurun. Pirinci ekleyip hepsini 10 dakika daha kavurun. 2 su bardağı su, kuş üzümü ve tozşekeri ekleyin. Dolma içi suyunu çekinceye kadar hafif ateşte pişirip ocağı kapatın. Midyeleri harca katıp yeni bahar, tarçın, tuz ve karabiberi serpip karıştırın. Her lahana yaprağında 2-3 midye bulunacak şekilde dolmaları sarın. Tencereye aralarında boşluk bırakmadan dizip, üstlerini artan lahana yaprakları ile örtün. Dolmaların üstüne porselen bir tabak yerleştirdikten sonra 1.5 su bardağı sıcak su ekleyin. Yemek suyunu çekene kadar hafif ateşte pişirin. Dolmaların üstündeki tabak ve lahanaları alıp zeytinyağını tencerenin üstünde gezdirin. Biraz tuz serpip, bir gece dolapta dinlendirdikten sonra servis yapın.

Aşçının notu: Dolmalık lahana, yassı ve ortasına bastırıldığında yumuşak, yani bol yapraklıdır.

Kaynak: Sofra


Lahananın kök kısımlarını bıçakla çıkardıktan sonra büyük bir tencereye oturtun. Üzerini örtecek kadar su ve bir çay kaşığı tuz ekleyerek pişmeye bırakın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ocağa koyduğunuz bir tencereye irmik, 4 su bardağı süt ve şekeri koyup karıştırın. Vanilya ve hindistancevizini ekleyip koyulaşana kadar pişirin ve kalıplara dökün.

Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın. Domatesi, kabuğunu soyup çekirdeklerini temizledikten sonra iri zar biçimi doğrayın.

Öncelikle süt loru ile yarım su bardağı şekeri karıştırın. Bu karışımı bir kenarda bekletin. Yumuşatılmış margarin, yumurta, yarım su bardağı şekeri, yoğurt, un ve kabartma tozu ile birlikte karıştırın.

Usta aşçı Elmas Yetgin, pratikyemektarifleri.gen.tr'nin Anneler Günü konuğu oldu. Pratik ve lezzetli yemek tarifleri ve mutfak sırlarını pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları ile paylaştı.

Ispanağı incecik kıyıp, suda haşlayın. Süzüp, iyice sıkarak suyunu çıkarın. Diğer taraftan pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat dinlendirip, süzün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri