Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Midye dolma
Midye dolma
Pratik Midye dolma Tarifi

Malzemeler: 8-10 kişilik
50 adet midye
1 kg soğan
bir buçuk su bardağı zeytinyağı
2 su bardağı pirinç
1 kahve fincanı kuşüzümü
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı dolma baharatı
2 tatlı kaşığı tuz
4 tatlı kaşığı tozşeker
üç buçuk su bardağı sıcak su
1 kahve fincanı dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı sıvıyağ
yarım demet kıyılmış dereotu

Hazırlanışı: Piyazlık doğranmış soğanı, zeytinyağında soteleyin. Pirinci ilave ederek 10 dakika orta ateşte kavurun. Kuşüzümü, tarçın, dolma baharatı, tuz, tozşeker ve 2 su bardağı su ilave ederek pişmeye bırakın. Dolmalık fıstığı sıvıyağda pembeleştirin. Harca ekleyerek demlenmeye bırakın. Midyeleri temizleyip, içlerini açın. Suyunu süzdürün. Harca dereotunu ilave edip, harmanlayın. Midyelerin içine çok sıkışık olmayacak şekilde doldurun. Diğer midye kapağını üzerine kapatın. Düzgün şekilde tencereye dizip, üzerine bir tabak yerleştirin. Bir buçuk su bardağı sıcak su ilave ederek tencerenin kapağını kapatın. Midyeler suyunu çekene kadar pişmeye bırakın. Soğuk olarak servis yapın.


Piyazlık doğranmış soğanı, zeytinyağında soteleyin. Pirinci ilave ederek 10 dakika orta ateşte kavurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kebaplarıyla meşhur Antep'in kazan kebabı da tadılması gereken yemeklerden biri...

Hamsileri ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Bir tencerede erittiğiniz tereyağında unu kavurun.

Salata tutkunları için yepyeni bir tarif. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Veysel eren pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı...

Büyük boy 500 gram mantarı, tuzlu ve limonlu suda haşlayın. Saplarını çıkarın.

Osman Salkım'dan rakı sofralarının vazgeçilmez tatlısının tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri