Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Mercimekli lahana sarması
Mercimekli lahana sarması
Pratik Mercimekli lahana sarması Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
1 küçük dolmalık beyaz lahana
1 su bardağı yeşil mercimek
2 soğan
2 domates
1 çorba kaşığı domates salçası
50 gram margarin
1.5 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı pulbiber
karabiber, tuz

Hazırlanışı: Lahanayı temizleyip yapraklarını ayırın. Tuzlu kaynar suda 2-3 dakika haşlayıp süzün. Yeşil mercimeği 5 dakika haşlayıp süzün. Soğanları ve domatesleri soyup ayrı ayrı doğrayın. Bir kaşık margarini tencerede eritip soğanı pembeleştirin. Domates ve salçayı ekleyip 5 dakika pişirin. Mercimek, 1 çay bardağı sıcak su, bir tutam tuz ve karabiberi ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve mercimekleri yumuşayıncaya kadar pişirin. Lahana yapraklarını şerit  şeklinde kesin. Mercimekli harcı yaprakların üzerine paylaştırıp üçgen şeklinde sarın. Tencerenin tabanına lahana yapraklarını döşeyin. Üzerine hazırladığınız sarmaları dizin. Kalan yağ ve suyu ekleyip tuzla tatlandırın. Sarmaların pişme esnasında açılmasını önlemek için üzerlerini porselen tabakla kapatın. Tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika pişirin. Üzerine pul biber serpip dilerseniz sarımsaklı yoğurt ile sıcak servis yapın.


Lahanayı temizleyip yapraklarını ayırın. Tuzlu kaynar suda 2-3 dakika haşlayıp süzün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yemekevi.tv okuyucularınden Banu Hanım'ın pratik kurabiye tarifi...

Kereviz yapraklarını yıkayın, kurulayın ve incecik doğrayın. Havuç ve kerevizi ayıklayıp mutfak robotunda kıyın. Soyulmuş domatesleri süzüp suyunu bir kaba toplayın ve doğrayın.

Süt, 1 su bardağı un, 1 su bardağı tozşeker ve 1 adet yumurtanın sarısını iyice çırpın.

Sıcak suda lahanaları haşlayın. Haşlanmış mercimek, ince kıyılmış soğan, maydanoz, bulgur, nane, karabiber, tuz ve sıvı yağı karıştırın.

Semiramis Geredeli'den çocukların severek yiyeceği bir puding tarifi...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri