Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Mercimekli Lahana Sarma
Mercimekli Lahana Sarma
Pratik Mercimekli Lahana Sarma Tarifi

Malzemeler:
1 orta boy lahana veya demet kara lahana
1 su bardağı mercimek
1 adet soğan
1 kahve fincanı ince bulgur
Yarım demet maydanoz
2 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı karabiber
1 fincan sıvı yağ.
Yeteri kadar tuz
Sos için:
2 diş sarmısak
1 yemek kaşğı salça
2 su bardağı su
1 fincan zeytinyağı
 
Hazırlanışı:
Sıcak suda lahanaları haşlayın. Haşlanmış mercimek, ince kıyılmış soğan, maydanoz, bulgur, nane, karabiber, tuz ve sıvı yağı karıştırın. Uzunca kesilmiş lahanaların kenarına iç malzemeden koyarak muska şeklinde sarın.
Tencereye sıkıca yerleştirin. Üzerine sarımsak, salça, 2 su bardağı su, sıvı yağ karışımını döktükten sonra, yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak veya soğuk servise sunun.


Sıcak suda lahanaları haşlayın. Haşlanmış mercimek, ince kıyılmış soğan, maydanoz, bulgur, nane, karabiber, tuz ve sıvı yağı karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patatesleri kabuklarıyla haşlayın. Kabuklarını soyup rendeleyin. Mayonez, tuz ve limon suyunu patatese ekleyip karıştırın.

Kayısıları ve cevizi kıyın. Unu bir kaba eleyin. Ortasını havuz gibi açın. Tozşeker, yumurta ve oda sıcaklığındaki margarini ilave edip, yoğurun.

Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin. Eritilmiş margarin, yumurta, kabartma tozu ve tuz ekleyip yoğurun.

Temizlenmiş barbunyanın kılçıklarını çıkarıp tepsiye dizin. Üzerine halka doğranmış soğanları ve ince kıyılmış sarımsağı yerleştirin.

Milföy hamurlarını unlu zemine koyup 5 dakika oda sıcaklığında bekletin. Tartölet kalıplarının içini zeytinyağı ile yağlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri