Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Mantarlı domates dolması
Mantarlı domates dolması
Pratik Mantarlı domates dolması Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
12 adet orta boy domates
12 adet orta boy mantar
1 adet limonun suyu
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet orta boy soğan
yarım su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
yeteri kadar sıcak su
2 çorba kaşığı kuşüzümü
1 adet kesmeşeker
8’er dal dereotu ve maydanoz
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Domatesleri yıkayıp saplarını çıkarmadan üst kısımlarından kapak kesin.
İçlerini bir kaşık yardımı ile temizleyip, hafifçe tuzladıktan sonra kenara alın. Mantarları temizleyip ince kıyın ve kararmasınlar diye limonlu suya atın. Zeytinyağını bir tavaya alıp ince kıyılmış soğanı pembeleşene kadar kavurun. Üzerine yıkanmış pirinci ve dolmalık fıstığı ilave edin. Pirinci beyazlaşana kadar kavurun. Mantarları sudan geçirip süzdükten sonra tencereye ekleyin. 1-2 dakika kavurup üzerine 1 su bardağı sıcak su ilave edin. Kuşüzümü, kesmeşeker, tuz ve karabiber ekleyin. Kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp kıyılmış dereotu ve maydanoz ekleyerek karıştırın. Harç ılındıktan sonra domateslerin içine doldurun. Kapaklarını üzerine koyup düz bir tencereye yerleştirin. Yarıya kadar sıcak su ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp, domatesler yumuşayacak ancak dağılmayacak kadar pişirin. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.

Aşçının notu: Domatesler çok çabuk yumuşayıp dağılacağından tencereye aldıktan sonra yemeği sık sık kontrol edin.

Kaynak: Sofra


Domatesleri yıkayıp saplarını çıkarmadan üst kısımlarından kapak kesin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yoğurdu derin bir kaseye alın ve su ilave edip iyice karıştırın. Sarımsağı tuz ile birlikte dövüp, yoğurda katın

Bir tencerede yağı ısıtın. Soğanı ekleyip, 5 dakika hafifçe renk alıncaya kadar pişirin. Fasulyeleri süzüp tavuk suyuyla birlikte tencereye ekleyin. Bir taşım kaynatın.

Ispanakları bol suda yıkayıp süzdürüyoruz. İri doğrayıp bir kap içerisine alıyoruz. Üzerine tuzunu, sıvıyağını, karabiberini ilave edip karıştırıyoruz.

Börülceyi 1 gece önceden tuzlu suyla ıslatın. Ertesi gün haşlayıp, süzün. Salata kabına alın.

Biberleri yağda kızarttıktan sonra kabuklarını soyup ince kıyın.Rokayı da aynı yağda hafifçe çevirip ince kıyın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri