Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kuru biber ve patlıcan dolması
Kuru biber ve patlıcan dolması
Pratik Kuru biber ve patlıcan dolması Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
16 kuru patlıcan ve biber
200 gram kıyma
5 diş sarımsak
1 soğan
1 tatlı kaşığı sumak, nane, tuz
1 tutam karabiber, pulbiber
1 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı biber salçası, domates salçası
2 su bardağı su
250 gram yoğurt

Hazırlanışı: Kuru patlıcanları ve biberleri sıcak suda bekletin. Süzgece alıp suyunu süzün. Pirinci yıkayıp süzün. Sarımsakları ve soğanı soyup kıyın. Kıymayı bir kaba alıp, sarımsak, soğan, nane, tuz, karabiber, pulbiber, sumak sıvıyağ, biber ve domates salçasını ekleyip karıştırarak iç malzemeyi hazırlayın. Bu malzemeyi patlıcan ve biberlerin içine doldurup tencereye dizin. Üzerine bir porselen yemek tabağı kapatıp suyunu ilave edin. Orta ateşte pişmeye bırakın. Suyu kaynadıktan sonra ateşi kısıp 45 dakika daha pişirin. Üzerine yoğurt döküp servis yapın.


Kuru patlıcanları ve biberleri sıcak suda bekletin. Süzgece alıp suyunu süzün. Pirinci yıkayıp süzün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kayısıları akşamdan suda bekletin. Cevizin içinden 3 çorba kaşığını kenara ayırın. Kayısıların 10 adedi ve diğer malzemeleri robota koyup birlikte çekin.

Semizotunu yıkayıp, suyunu süzün. Bir servis tabağına alın.

Meyvelerin ve havucun kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın.

Suyu ısıtıp vişneleri 5 dakika kadar suyun içinde pişirin. Üzerine vanilyayı ve tatlandırıcıyı ekleyip, karıştırın.

Margarini eritip ılıtın. Yumurta aklarını sarılarından ayırın. Margarin, pudraşeker, yumurta sarıları, un, süt ve kabartma tozunu çırpın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri