Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kereviz dolması
Kereviz dolması
Pratik Kereviz dolması Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
4 kereviz
3 havuç
1 su bardağı dondurulmuş bezelye
4 patates
3 soğan
3 sarımsak
yarım demet dereotu
yarım su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tozşeker
yarım limonun suyu
1 su bardağı sıcak su
tuz

hazırlanışı: Kerevizleri soyup ortadan ikiye kesin ve içlerini oyup çıkartın. Kararmasını önlemek için limonlu suda bekletin. Havuçları temizleyip kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Patatesleri soyup kibrit çöpü şeklinde kesin. Patates ve havuçları limonlu suya ilave edin. Soğanları soyup doğrayın. Sarımsakları soyup ezin. Bezelyeleri 5 dakika haşlayıp süzün. Tavada 3 kaşık yağı ısıtıp soğan ve sarımsağı soteleyin. Havuç, patates ve bezelyeleri ekleyip 5 dakika daha kavurun. Kerevizleri süzüp tencereye yerleştirin. Havuçlu karışımı içlerine paylaştırın. Kalan yağı üzerlerine gezdirip, tuz, şeker ve 1 çorba kaşığı limon suyunu ekleyin. Sıcak suyu döküp tencerenin kapağını kapatın ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Servis tabağına alıp üzerlerine dereotu serpiştirin ve soğuyunca servis yapın.


Kerevizleri soyup ortadan ikiye kesin ve içlerini oyup çıkartın. Kararmasını önlemek için limonlu suda bekletin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Elif Kılıç'tan yaz aylarında da keyifle yenilebilecek pratik bir tatlı. Evde bulunan malzemelrle kolayca yapabileceğiniz bisküvili soğuk pastayı mutlaka deneyin.

kg taze sarımsak ve yarım kg taze soğanın beyaz kısımlarını 2 cm boyunda doğrayıp, soğuk suda dinlendirin.

Geniş bir kapta unu eleyip,havuz şeklinde açın.Unun içersine diğer malzemeleri ilave ederek yoğurun.Hamurunuzu 1 saat dinlenmeye bırakın.

İftar sofraları için pratik ve farklı bir salata tarifi.

Margarini oda ısısında bekletin. Ekmek hamurunu hamur yoğurma kabına alın. Margarin ve pudraşekeri ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri