Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kereviz dolması
Kereviz dolması
Pratik Kereviz dolması Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
4 kereviz
3 havuç
1 su bardağı dondurulmuş bezelye
4 patates
3 soğan
3 sarımsak
yarım demet dereotu
yarım su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tozşeker
yarım limonun suyu
1 su bardağı sıcak su
tuz

hazırlanışı: Kerevizleri soyup ortadan ikiye kesin ve içlerini oyup çıkartın. Kararmasını önlemek için limonlu suda bekletin. Havuçları temizleyip kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Patatesleri soyup kibrit çöpü şeklinde kesin. Patates ve havuçları limonlu suya ilave edin. Soğanları soyup doğrayın. Sarımsakları soyup ezin. Bezelyeleri 5 dakika haşlayıp süzün. Tavada 3 kaşık yağı ısıtıp soğan ve sarımsağı soteleyin. Havuç, patates ve bezelyeleri ekleyip 5 dakika daha kavurun. Kerevizleri süzüp tencereye yerleştirin. Havuçlu karışımı içlerine paylaştırın. Kalan yağı üzerlerine gezdirip, tuz, şeker ve 1 çorba kaşığı limon suyunu ekleyin. Sıcak suyu döküp tencerenin kapağını kapatın ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Servis tabağına alıp üzerlerine dereotu serpiştirin ve soğuyunca servis yapın.


Kerevizleri soyup ortadan ikiye kesin ve içlerini oyup çıkartın. Kararmasını önlemek için limonlu suda bekletin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Evde muhteşem bir yılbaşı daveti vermek için yılbaşı hindisi tarifini mutlaka deneyin!

Kabuğunu soyduğunuz patates ve havuçları küp küp doğrayın. İnce kıyılmış soğan ve dövülmüş sarımsakla birlikte tencereye alın.

Keki için, 3 adet yumurta ve muzu mikserde çırpın. Bitter çikolata ve 3 çorba kaşığı tereyağını kısık ateşte 1-2 dakika eritip çırpın ve yumurtalı muzlu karışıma katıp karıştırın.

Bir kapta un, tuz ve suyda hamuru yoğurun. Üzerine temiz bir bez örterek 15-20 dakika kadar dinlendirin.

Frenküzümlerini yıkayın, süzün ve saplarını ayırın. Büyük bir tencereye koyup üzerine 600 ml. su dökün. Kısık ateşte karıştırarak bir taşım kaynatın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri