Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Karalahana sarması
Karalahana sarması
Pratik Karalahana sarması Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
600 gram haşlanmış karalahana
1 su bardağı pirinç
4 soğan
1 çay bardağı mısırözü yağı
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı kuşüzümü
yarım demet nane, dereotu, maydanoz
yarım limonun suyu
sıcak su
tuz, tarçın ve yenibahar

Hazırlanışı: Pirinci yıkayıp süzün. Soğanları soğup kıyın. Mısır yağını tencerede ısıtıp soğanı kavurun. Pirinci ekleyip şeffaflaşana kadar kavurmaya devam edin. Dolmalık fıstıkları ilave edin. Yeteri miktarda tuz, tarçın ve yenibahar ve kuşüzümü ekleyin. Harcın üzerine çok az su ekleyip kısık ateşte pirinçler hafif yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp ılıtın. Nane, dereotu ve maydanozu temizleyip kıyın. Pirinçli harca ekleyip harmanlayın. Lahana yapraklarının içine pirinçli harcı paylaştırıp sarın. Sarmaları tencereye dizin. Üzerlerine çok az yağ, limon suyu ve su ekleyip kısık ateşte pişirin. Ilık servis yapın.


Pirinci yıkayıp süzün. Soğanları soğup kıyın. Mısır yağını tencerede ısıtıp soğanı kavurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanları soyup kıyın. Pirinci çoz az haşlayıp süzün. Maydanozu temizleyip kıyın.

Margarini eritip soğutun.Pudra şekeri ile iyice çırpın. Çırpmaya ara vermeden yumurtaları birer birer ilave edin.

Kars mutfağında Bozbaş olarak geçen piti kebabı oldukça basit ve çok lezzetli... Hele bir de yöresinde yerseniz, nefis koyun etiyle yapılan bu kebabın tadına doyum olmaz.

Yufkaları tezgaha yayıyoruz. Diğer tarafta parçalayıcının içine beyaz peynir, ıspanak yaprağı, çiçek yağı, su, tuz ve pulbiber koyup karıştırıyoruz.

Önce kabuklarını rendenin ince tarafı ile rendelediğiniz portakalların suyunu, ince şeritler halinde kesilmiş bonfile parçalarının üzerine koyun ve yarım saat dinlendirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri