Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Karakız sarması
Karakız sarması
Pratik Karakız sarması Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
1 adet kara kabak
100 gram kıyma
3-4 dal dereotu
2 çorba kaşığı pirinç
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı biber salçası
1 adet soğan
1 çay kaşığı kimyon, karabiber
1 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı su, tuz

Hazırlanışı: Kabağın kabuklarını soyun. Uzunlamasına incecik dilimleyin. Üzerine tuz serperek yumuşamasını bekleyin. Kıyma, kıyılmış dereotu ve sarımsak, pirinç, biber salçası, küp doğranmış soğan, kimyon ve karabiberi elinizle iyice yoğurun. Kabak dilimlerinin arasına kıymalı harçtan koyup sarın. Isıya dayanıklı cam fırın kabına dizin. Tereyağından küçük parçalar kopararak sarmaların üzerine serpiştirin. Suyunu ilave edin. Fırın kabını folyo ile kapatarak, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Kara kabak: Parlak kabuklu, uzun biçimli bir yapıya sahip olan kara kabağın eti sıkı fakat suludur. Kızartılarak yenebildiği gibi haşlanarak ya da kendi suyunda pişirilerek de tüketilir.

Kaynak: Sofra


Kabağın kabuklarını soyun. Uzunlamasına incecik dilimleyin. Üzerine tuz serperek yumuşamasını bekleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Köfte malzemelerini karıştırarak, köfte harcını hazırlayın. Bu hamurdan parçalar koparın ve parmak köfte gibi şekil verin. Hazırladığınız köfteleri çok az yağ ile teflon tavada kızartın.

Bayramda dostlarınıza ikram edebileceğiniz pratik bir tatlı.

Somonla avokadonun muhteşem uyumu. Somon tutkunları için denenmesi gereken bir tarif. Ramada Plaza İstanbul Hotel'in genç aşçısı sizler için anlattı...

Öncelikle 3-4 adet kabağı ince halkalar halinde dilimleyin.3 adet yumurtayı derin bir kaseye kırın.

Yumurtaların ak ve sarılarını ayırın. Akları bir tutam tuzla birlikte mikserle kar haline gelene dek çırpın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri