Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Hamsili kabak çiçeği dolması
Hamsili kabak çiçeği dolması
Pratik Hamsili kabak çiçeği dolması Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
100 gram hamsi
10-12 kabak çiçeği
2-3 yaprak pazı
1 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 kahve fincanı dolmalık fıstık
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı tozşeker
1 soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
tuz

Hazırlanışı: Hamsileri ayıklayıp temizleyin. Pazıları yıkayıp 1-2 dakika sıcak suda bekletip süzün. Soğanı soyup kıyın. Pirinci 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş sıcak suda 30 dakika bekletin. Bol suyla yıkayıp durulayın. Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinci ilave edip 20 dakika daha karıştırarak kavurun. Tarçın, tozşeker ve tuzu ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Kabak çiçeklerini dikkatlice temizleyin. Pirinçli karışımı pazı yaprakları ve kabak çiçeklerinin içine paylaştırın. Dolmaları tencereye dizin. Benmari usulü pişirmek için geniş bir tencereye 2 bardak su ilave edin. Üzerine sarmaların bulunduğu tencereyi oturtun. Kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Servis tabağına alıp limon dilimleri, kiraz domatesler ve yenilebilir çiçeklerle süsleyin. Ilık ya da soğuk servis yapın.


Hamsileri ayıklayıp temizleyin. Pazıları yıkayıp 1-2 dakika sıcak suda bekletip süzün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Polat Renaissance Hotel'in usta aşçılarından Sevgililer Günü için leziz bir başlangıç yemeği. Somon, avakado ve babaganuş'un aşkla buluşması...

Patates ve havuçları soyun. Eşit büyüklükte küblere kesin. Soğanları soyun, uzunlamalarına ikiye kesin, yarıklar açın ve küp şeklinde doğrayın. Tereyağını tencerede kızdırın.

Neslihan Hanım'dan çölyaklılar için ekmek tarifi

İspanyol mutfağına yolculuk yapmayak isteyenler İtalyan aşçı Michelangelo De Lavrates'in bu salatasını mutlaka denemeli...

Bir kabın içerisine kıymayı alın. Üzerine soğanı rendeleyin. Ekmek içi, tuz, karabiber ve suyu içerisine ilave ederek yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri