Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Güveçte karalahana sarmalı kuru fasulye
Güveçte karalahana sarmalı kuru fasulye
Pratik Güveçte karalahana sarmalı kuru fasulye Tarifi

Malzemeler:
Yarım demek karalahana
2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
40 gram tereyağı
1 çay kaşığı pulbiber
2 çorba kaşığı limon suyu
2 su bardağı sıcak su
1’er çorba kaşığı domates salçası, biber salçası
tuz

Hazırlanışı: Karalahanaların salarını kesin. Ortalarındaki sert damarlı kasımlarını kesip alın. Tuzlu suda diri kıvamda haşlayıp süzün. Sarma içini hazırlamak için, soğanı soyup rendeleyin. Maydanozu temizleyip kıyın. Kıymayı çukur bir kaba alıp soğan, pirinç, 2 kaşık su, maydanoz, zeytinyağı, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın. Lahana yapraklarını avuç içi büyüklüğünde parçalara kesip içlerine birer tatlı kaşığı iç malzeme ilave edin ve muska şeklinde sarın. Artan yaprakları güvecin dibine yayın. Üzerlerine sarmaların üçte ikisini dizin. Haşlanmış fasulyeleri ekleyin. Domates ve biber salçalarını 2 bardak sıcak su ile sulandırıp fasulyenin üzerine gezdirin. Tereyağı, limon suyu, pul biber, tuz ve ayırdığınız sarmaları ekleyip güvecin üzerini alüminyum folyo ila kapatın. 180 derece fırında pişirin. Sıcak servis yapın.


Karalahanaların salarını kesin. Ortalarındaki sert damarlı kasımlarını kesip alın. Tuzlu suda diri kıvamda haşlayıp süzün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle çilekli jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Yıkanmış ve ayıklanmış çileği küp şeklinde doğrayın.

Hazır pasta kekinin bir parçasını ılık şekerli su ile ıslatın. Çikolatayı benmari usulü eritip, içine margarini ekleyin ve karıştırın.

13 yaşındaki Merve Gül Başaran'dan pratik ve lezzetli bir tarif...

Patlıcanları alaca soyup, kalın dilimleyin. Acısının çıkması için, bol tuzlu suda bekletin. Suyunu süzüp kuruladıktan sonra kızgın yağda kızartın.

Baklaları süzüp soğuk suda durulayın. Büyük bir tencereye koyup üstüne soğuk su ekleyip bir taşım kaynatın. Sonra ateşi kısıp, tencerenin kapağım yarı kapatıp 1 1/4 saat baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri