Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Fasulye İçli Lahana Sarması
Fasulye İçli Lahana Sarması
Pratik Fasulye İçli Lahana Sarması Tarifi

Malzemeler: (4 Kişilik)
12 beyaz lahana yaprağı
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 soğan, ince doğranmış,
100 gr kuru fasulye, geceden ıslatılmış
600 ml tavuk suyu
Tuz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 limonun suyu
Karabiber
 
Hazırlanışı:
Bir tencerede yağı ısıtın. Soğanı ekleyip, 5 dakika hafifçe renk alıncaya kadar pişirin. Fasulyeleri süzüp tavuk suyuyla birlikte tencereye ekleyin. Bir taşım kaynatın. Ateşi kısıp fasulyeler yumuşuncaya dek 1 saat pişirin.
Bu arada başka bir tencereye tuzlu su koyup bir taşım kaynatın. Lahana yapraklarının sert kısımlarını ayırıp ikişer ikişer kaynamış suya atarak kıvrılabilir olana kadar haşlayın. Dikkatlice süzüp, akan soğuk suyun altında tutun, sonra bir kağıt havlu üstünde kurumaya bırakın.
Fasulyeleri süzüp tahta kaşıkla ezin. Fasulye püresinin içine domates salçası, limon suyunun yarısı, tuz ve biberi katıp karıştırın.
Fasulye kanşımınından bir yemek kaşığını lahana yaprağının baş tarafına koyun, 2 tarafını kıvırarak yuvarlayın. Böylece 8 adet lahana sarması hazırlayın.
Kalan yaprakları büyük bir tencereye yerleştirin. Sarmaları üstüne koyun. Kalan limon suyunu sarmaların üzerine gezdirin. Sarmaların üzerini kapatacak kadar soğuk su koyup tuz serpiştirin. Dolmaların üzerine bir porselen tabağı ters olarak yerleştirin.
Tencerenin kapağını kapatıp bir taşım kaynatın. Ağır ateşte l saat pişirin.
Dolmaları sıcak bir tabakta servis yapın.

SERViS ÖNERiSi: Bulgur pilavıyla birlikte servis yapabilirsiniz.
ALIŞVERİŞ ÖNERiSi: Fasulyeleri pazardan alın. Eski fasulyeler çok sert olur ve yumuşatılamaz.
 


Bir tencerede yağı ısıtın. Soğanı ekleyip, 5 dakika hafifçe renk alıncaya kadar pişirin. Fasulyeleri süzüp tavuk suyuyla birlikte tencereye ekleyin. Bir taşım kaynatın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Unu eledikten sonra ortasını açın. Eritilmiş margarin, limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu, yoğurt, kabartma tozu, tozşeker ve tuzu una ekleyin.

İri parçalara bölünmüş ete 6 su bardağı su ilave edip, yumuşayıncaya kadar haşlayın. Soğanı küçük küp şeklinde doğrayın.

Portakal ve ananas suyunu bir kapta karıştırın. Elmaların kabuklarını soyup dörde bölün ve çekirdekli kısımlarını temizleyin.

İlk olarak tavuk göğüslerini rulo yaparak ya da kesip üst üste koyarak kübik bir sekile getirin.

Balıklardan fileto çıkarıp küp şeklinde doğrayın. İnce kıyılmış soğan ve sivri biberi sıvıyağda kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri