Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Fındıklı lahana sarması
Fındıklı lahana sarması
Pratik Fındıklı lahana sarması Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
2 demet haşlanmış karalahana
1 su bardağı kavrulmuş fındık içi
3 soğan
1 çay bardağı mısır yağı
1 çay bardağı pirinç
yarım demet maydanoz
2-3 arnavutbiberi
1 çay kaşığı karabiber
2 su bardağı sıcak su
tuz

Hazırlanışı: Soğanları soyup kıyın. Pirinci çoz az haşlayıp süzün. Maydanozu temizleyip kıyın. Fındığın bir avuç kadarını ayırıp kalanını bıçakla irice kıyın. Yarım çay bardağı mısır yağını tencerede ısıtıp soğan ve fındığı kavurun. Kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın ve tencereyi ocaktan alın. Bir çay bardağı su ve pirinci ekleyip tekrar karıştırın. Karalahana yapraklarının içine pirinçli harcı paylaştırıp muska şeklinde sarın. Tencereye dizip üzerine arnavutbiberleri, kalan mısır yağı ve 2 su bardağı kaynar suyu ekleyin. Orta ateşte 30 dakika pişirin. Ilık servis yapın.


Soğanları soyup kıyın. Pirinci çoz az haşlayıp süzün. Maydanozu temizleyip kıyın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bir kapta beyaz peynir, lor peyniri, kaşar peyniri, ince kıyılmış maydanoz, dereotu ve pulbiberi karıştırın.

Yaş maya, ılık su, zeytinyağı ve tuzu karıştırın. 2 adet yumurtayı daha sonra da unu ilave edin. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Soğanları ve biberleri halka halka doğrayıp 1 çorba kaşığı sıvı yağda biraz çevirin. Domatesleri küp küp doğrayarak ilave edin.

Sable hamurunu hazırlamak için margarini, yumurta sarısı, pudraşekeri, kabartma tozu ve unu derin bir kapta kulak memesi kıvamını alana dek karıştırın.

Fesleğen yapraklarını ve adaçayını ince kıyın. Beyazbiber, kırmızıbiber, kimyon, kekik ve pul biberle karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri