Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Etli pırasa dolması
Etli pırasa dolması
Pratik Etli pırasa dolması Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
1 kg pırasa
250 gram kıyma
1 soğan
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı sıvıyağ
1 domates
1 çorba kaşığı domates salçası
3-4 dal maydanoz
1 su bardağı sıcak su
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Pırasaları temizleyin. Beyaz kısımlarını 6’şar cm uzunluğunda kesip 5 dakika kaynar suda bekletin. Her bir parçanın 4-5 katı kalacak şekilde içini çıkartarak dolmalık pırasaları hazırlayın. Pirinci tuzlu suda diri kıvamda haşlayın. Soğanları ve maydanozu kıyın. Domatesi soyup doğrayın. Sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin. Kıymayı ekleyip kavurun. Domates, salça, pirinç, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Bir kaşık maydanozu ayırıp kalanını kıymalı karışıma ekleyin. Hazırladığınız malzemeyle pırasaların içini doldurun. Dolmaları tencereye dizip üzerine 1 bardak sıcak su dökün ve 15 dakika pişirin. Ayırdığınız kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.


Pırasaları temizleyin. Beyaz kısımlarını 6’şar cm uzunluğunda kesip 5 dakika kaynar suda bekletin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanı rendeleyin. Bir kapta kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi karıştırarak harcı hazırlayın.

Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için tozşeker ve suyu bir tencereye alıp kaynatın.

Bu tarifle evde kolayca lokum hazırlayabilirsiniz. Bayramda misafirlerinize tatlı bir hoşgeldin demek için güzel bir tarif...

Sufle hamuru için geniş bir tencereye bir buçuk çorba kaşığı yağı koyun. Yağı erittikten sonra tencereye unu ilave edin.

Kuyruk yağını incecik doğrayarak, tencerede yağını saiana kadar kavurun. İçerisine kuşbaşı doğranmış butu ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri