Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Etli karışık dolma
Etli karışık dolma
Pratik Etli karışık dolma Tarifi

Malzemeler: 6-8 kişilik
500 gram kıyma
6 dolmalık biber
3 kabak, 7 domates
4 kahve fincanı pirinç
3 soğan
1.5 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı domates salçası
yarım demet kıyılmış dereotu
30 gram margarin
tuz, karabiber, kekik

Hazırlanışı: Biberlerin sap kısımlarını kapak şeklinde kesin. Çekirdeklerini temizleyin. Kabakları temizleyip ortadan ikiye kesin ve sebze oyacağı ile içlerini çıkarın. 6 domatesin üst kısımlarını kapak şeklinde kesin. İçlerini çıkarıp küp şeklinde doğrayın. 1 domatesi ince ince dilimleyin. Kıymayı derin bir kaba alın. Soğanları rendeleyip kıymaya ilave edin. Pirinç, dereotu, küp doğranmış domates, salça, tuz, karabiber ve kekiği ekleyip karıştırın. Biber, kabak ve domatesleri hazırladığınız karışımla doldurun. Biber ve domatesleri kapaklarıyla, kabakları ise domates dilimleriyle kapatın. Hepsini tencereye dizip tuz ve sıcak suyu ilave edin. Margarini küçük küçük doğrayıp dolmaların aralarına serpin. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Dilerseniz sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis yapın.


Biberlerin sap kısımlarını kapak şeklinde kesin. Çekirdeklerini temizleyin. Kabakları temizleyip ortadan ikiye kesin ve sebze oyacağı ile içlerini çıkarın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Küçük hamburger köftesi şeklinde hazırladığınız köfteleri ızgarada pişirin. Tereyağını bir tavada eritin. Pideleri tereyağında alt üst ederek kızartın.

Mutfaktayız yemek kursunun sahibi Semen Zihnioğlu'ndan çok pratik bir tarif. Hem vitaminli hem de yapması çok keyifli...

Peynir dışındaki tüm malzemeyi karıştırıp hamur yapın. Beyaz peynirin yarısını rendeleyip, hamura yedirin.

Köfte malzemelerini karıştırarak, köfte harcını hazırlayın. Bu hamurdan parçalar koparın ve parmak köfte gibi şekil verin. Hazırladığınız köfteleri çok az yağ ile teflon tavada kızartın.

Geniş bir tencereye üç parmak yüksekliğinde su doldurup kaynatın. 6 yumurtayı birer birer kepçenin içine kırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri