Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Bulgurlu lahana sarması
Bulgurlu lahana sarması
Pratik Bulgurlu lahana sarması Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
1 su bardağı köftelik bulgur
1 küçük boy lahana
1.5 su bardağı su
1 demet maydanoz
1 büyük soğan
2 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 limon, tuz

Hazırlanışı: Bulguru yıkayıp süzün. Sıcak suda 30 dakika kadar bekletin. Lahananın yapraklarını ayırıp kaynar suda 3-4 dakika haşlayın ve süzgece alın. Maydanozu kıyın. Soğanı küp küp doğrayın. Bulgur, maydanoz, soğan, salça, tuz, nane ve karabiberi bir kapta karıştırın. Lahana yapraklarının büyüklerini 2 parçaya kesin. Geniş bir kenarına bir kaşık kadar iç malzeme yerleştirip kenarlarını katlayın ve sarın. Düz tabanlı bir tencereye lahananın dış yapraklarından döşeyin. Lahana sarmalarını dizip üzerine sıvıyağ gezdirin. 1.5 su bardağı su ekleyip üzerine bir porselen tabak kapatın. 45 dakika pişirin. Soğuyunca servis tabağına alıp limon dilimleri ve maydanozla süsleyin.


Bulguru yıkayıp süzün. Sıcak suda 30 dakika kadar bekletin. Lahananın yapraklarını ayırıp kaynar suda 3-4 dakika haşlayın ve süzgece alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Süt ve vişne suyunu karıştırıp, kadehlere paylaştırın. Üzerlerine biber top vişneli dondurma koyun.

Un, tereyağı, margarin, süt ve pudraşekerini karıştırın. Dövülmüş damla sakızı ile susam, mahlep, tarçın, karanfil ve hintcevizini ekleyin.

Kalorisi az olan bir makarna yemek isteyen makarna tutkunları için Beslenme ve Diyet Uzmanı Nil Şahin Gürhan'dan pratik bir tarif...

Vanilinli pudingi soğuk süte ilave edip karıştırın ve paket üzerindeki tarife göre pişirin. Ateşten alıp arada bir karıştırarak soğutun.

Bu mevsimde yapılabilecek en lezzetli ve vitamin deposu olan bir çorba. Ramada Plaza İstanbul aşçılarından İsa Özdemir sizler için anlattı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri