Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Bulgurlu lahana sarması
Bulgurlu lahana sarması
Pratik Bulgurlu lahana sarması Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
1 su bardağı köftelik bulgur
1 küçük boy lahana
1.5 su bardağı su
1 demet maydanoz
1 büyük soğan
2 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 limon, tuz

Hazırlanışı: Bulguru yıkayıp süzün. Sıcak suda 30 dakika kadar bekletin. Lahananın yapraklarını ayırıp kaynar suda 3-4 dakika haşlayın ve süzgece alın. Maydanozu kıyın. Soğanı küp küp doğrayın. Bulgur, maydanoz, soğan, salça, tuz, nane ve karabiberi bir kapta karıştırın. Lahana yapraklarının büyüklerini 2 parçaya kesin. Geniş bir kenarına bir kaşık kadar iç malzeme yerleştirip kenarlarını katlayın ve sarın. Düz tabanlı bir tencereye lahananın dış yapraklarından döşeyin. Lahana sarmalarını dizip üzerine sıvıyağ gezdirin. 1.5 su bardağı su ekleyip üzerine bir porselen tabak kapatın. 45 dakika pişirin. Soğuyunca servis tabağına alıp limon dilimleri ve maydanozla süsleyin.


Bulguru yıkayıp süzün. Sıcak suda 30 dakika kadar bekletin. Lahananın yapraklarını ayırıp kaynar suda 3-4 dakika haşlayın ve süzgece alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Wow Hotel Convention Center'ın başarılı şefi Mehmet Yalçınkaya'dan Sevgililer Günü'ne özel bir tarif. Aşk temalı bu yemeği mutlaka deneyin...

Kıymet Turgut'tan lezzetli bir tatlı tarifi

Çekirdekleri çıkarılmış kayısıları şeker ve portakal çiçeği esansı karışımı içinde 12 saat bekletin. Ertesi gün harlı ateşe koyup, kaynayınca ateşi kısın ve 10 dakika kaynatın.

Hamuru hazırlamak için, un, yumurta, su ve tuzu yoğurun. 10 dakika dinlendirin. Haşlanmış kurufasuyle ve karabiberi birlikte robottan geçirin.

Spagettiyi tuz ilave edilmiş bol kaynar suda haşlayın. Soğanı ince ince doğrayın. Havucu temizleyip rendeleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri