Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Bulgurlu lahana sarması
Bulgurlu lahana sarması
Pratik Bulgurlu lahana sarması Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
1 su bardağı köftelik bulgur
1 küçük boy lahana
1.5 su bardağı su
1 demet maydanoz
1 büyük soğan
2 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 limon, tuz

Hazırlanışı: Bulguru yıkayıp süzün. Sıcak suda 30 dakika kadar bekletin. Lahananın yapraklarını ayırıp kaynar suda 3-4 dakika haşlayın ve süzgece alın. Maydanozu kıyın. Soğanı küp küp doğrayın. Bulgur, maydanoz, soğan, salça, tuz, nane ve karabiberi bir kapta karıştırın. Lahana yapraklarının büyüklerini 2 parçaya kesin. Geniş bir kenarına bir kaşık kadar iç malzeme yerleştirip kenarlarını katlayın ve sarın. Düz tabanlı bir tencereye lahananın dış yapraklarından döşeyin. Lahana sarmalarını dizip üzerine sıvıyağ gezdirin. 1.5 su bardağı su ekleyip üzerine bir porselen tabak kapatın. 45 dakika pişirin. Soğuyunca servis tabağına alıp limon dilimleri ve maydanozla süsleyin.


Bulguru yıkayıp süzün. Sıcak suda 30 dakika kadar bekletin. Lahananın yapraklarını ayırıp kaynar suda 3-4 dakika haşlayın ve süzgece alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. Patatesleri soyun ve ince halkalar halinde dilimleyin.

Çilekleri blenderden geçirip, püre haline getirin. Yapışmaz yüzeyli bir tencerede unu yağsız olarak kavurun.

Minik pizzalar için evde pizzanıza koyabileceğiniz ne varsa karıştırıyorsunuz; dilimlenmiş zeytin, doğranmış domates, sivri biber, kaşar peyniri rendesi ve baharatlar.

Ön hazırlık olarak fırını 180 derecede ısıtın. Dikdörtgen şeklinde bir fırın tepsisini yağlayın. Margarin ve kakaoyu büyük bir tencereye koyun.

Polat Renaissance Hotel'in Executive Chef'i T. Yücel Dereyayla'dan sevgililer gününe özel çok özel bir tarif. Bonfile tutkunları mutlaka denemeli...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri