Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Bulgurlu domates dolması
Bulgurlu domates dolması
Pratik Bulgurlu domates dolması Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
6 iri domates
2 çay bardağı pilavlık bulgur
3 sivribiber,  4 taze soğan, 2 patlıcan, 4 biber
1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
3 dal dereotu
1 çay bardağı sıcak su
1 çay bardağı zeytinyağı
tuz

Hazırlanışı: Domatesleri yıkayıp üstlerini kapak şeklinde kesin. İç kısmını kaşıkla çıkarıp küçük küçük doğrayın. Patlıcanları yıkayıp ortadan ikiye kesin ve iç kısımlarını çıkarın. Tuzlu suda 5 dakika bekletin. Dolmalık biberleri temizleyin. Sivribiberle temizleyip doğrayın. Taze soğanları ve dereotunu temizleyip kıyın. Zeytinyağını bir tencereye alıp ısıtın. Soğan ve sivribiberleri ekleyip soteleyin. Doğranmış domates, bulgur, rendelenmiş limon kabuğu, dereotu ve tuzu ekleyip karıştırın. Sıcak su ilave edip bulgurlar suyunu çekene kadar pişirin. Bulgurlu karışımı sebzelerin içine paylaştırın. Tencereye dizip kalan yağı ilave edin. 5 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.


Domatesleri yıkayıp üstlerini kapak şeklinde kesin. İç kısmını kaşıkla çıkarıp küçük küçük doğrayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Çiğdem Güler'in tavuk etiyle yapılan patlıcan kebabı ile mutfağınızda harikalar yaratın...

Un, pirinç unu, kakao, ceviz, vanilya ve kabartma tozunu bir kapta harmanlayın.

Yılbaşı için oldukça lezzetli ve hafif bir tatlı. Bir Beyoğlu Klasiği olan Rejans'ın mutfak şefi Server Mersin sizler için anlattı...

Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin. Eritilmiş margarin, yumurta, kabartma tozu ve tuz ekleyip yoğurun.

Bisküvileri havanda dövüp kakao ile karıştırın. Tereyağını eritip bisküviye ekleyin. Karışımı, yuvarlak kek kalıbının tabanına bastırarak yerleştirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri