Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Brüksellahana dolması
Brüksellahana dolması
Pratik Brüksellahana dolması Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
700 gram brüksellahana
300 gram kiraz domates
200 gram kıyma
2 soğan
yarım su bardağı sıvıyağ
1.5 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı pirinç
yarım tatlı kaşığı yenibahar
1 su bardağı sıcak su
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Brüksellahanalarını temizleyin ve sap kısımlarından keserek içlerini oyun. Soğanları soyup kıyın. Kıymayı çukur bir kaba alın. Soğan, salça, pirinç, 1 çorba kaşığı su, 1 çorba kaşığı sıvıyağ, yenibahar, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın. İç malzemeyi brüksellahanaların içlerine paylaştırın. Ağızları yukarı gelecek şekilde düz tabanlı bir tencereye yan yana dizin. Kalan yağı ve 1 tutam tuz ilave edip üzerini porselen tabakla kapatın. Sıcak suyu ekleyip kısık ateşte 20 dakika pişirin. Porselen tabağı çıkarıp kiraz domatesleri ilave edin ve 5 dakika daha pişirip ocaktan alın. Servis yapın.


Brüksellahanalarını temizleyin ve sap kısımlarından keserek içlerini oyun. Soğanları soyup kıyın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patates hamuru için, patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Daha sonra bir kaseye aktarıp çatalla ezin.

Unu derin bir kaba eleyin. Sıvı yağı, ılık su ve tuzu ekleyip hamur yapın. 10 dakika yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtüp 20 dakika dinlendirin.

Keki hazırlamak için, yumurtaları tozşekerle çırpın. Üzerine un, kabartma tozu ve kakao ekleyin.

Akşamdan ıslattığınız börülceyi haşlayıp süzün. Brüksel lahanalarını şeker eklediğiniz suda yumuşayana kadar haşlayın.

Salata tutkunları için yepyeni bir tarif. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Veysel eren pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri