Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
İki Renkli Sarma
İki Renkli Sarma
Pratik İki Renkli Sarma Tarifi

Malzemeler:
4 adet tavuk göğsü (dövülmüş)
4 adet közlenmiş biber
250 gr ıspanak yaprağı
3-4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı zerdeçal
Yeteri kadar tuz, karabiber, kırmızı biber
 
 
Hazırlanışı:
lspanak yapraklarını kaynar suya batırıp çıkarın. Tavuk göğüslerini tuzlayıp karabiber serpin. Üzerine kırmızı biber serpin. Yeteri kadar ıspanak yapraklarını biberlerin üzerine yerleştirin. Dövülmüş sarımsakları üzerine sürün.
Yanlarını malzemenin üzerine katladıktan sonra rulo şeklinde sarın. Sardığınız taraf alta gelecek şekilde fırın kabına yerleştirin. Bütün malzemeyi bitirdikten sonra yoğurt, sıvı yağ ve zerdeçalı karıştırıp, sarmaların üzerine sürün.
200 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık olarak 20 dakika pişirin. Servis tabağına alarak sıcak olarak servise sunun.

maksimum.com


lspanak yapraklarını kaynar suya batırıp çıkarın. Tavuk göğüslerini tuzlayıp karabiber serpin. Üzerine kırmızı biber serpin. Yeteri kadar ıspanak yapraklarını biberlerin üzerine yerleştirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Enginarları, ortalarındaki tüylü kısmı tamamen alınıp atılacak şekilde ayıklayın. Kenarlarındaki çok sert yaprakları kopartıp atın, daha taze olan iç taraftakiler uçları koparılarak ortaları havuz şeklinde olmalı.

Patlıcanlar alacalı soyulup, üç tarafından boyuna yarılır. Ardından tuzlu suda 20 dakika bekletilir.

Sivas Kulyusuf köyüne ait yöresel bir yemek tarifi...

Öncelikle, 7 su bardağı toz şeker ve 8 su bardağı suyu kaynatın. İçine yarım lmonu sıkın.

Öncelikle tavuk suyunu kaynatın ve bir kenara alın. Daha sonra iç harç için bir tencerede tereyağını eritip, dolmalık fıstığı hafif pembeleşene kadar kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri