Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Zeytinyağlı enginar
Zeytinyağlı enginar
Pratik Zeytinyağlı enginar Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
4-5 adet enginar
2 adet soğan
yarım adet limonun suyu
3 çorba kaşığı zeytinyağı
4 adet kesmeşeker
tuz, dereotu

Hazırlanışı: İyice temizlenmiş enginarları bir tencereye alın. Soğanı piyazlık doğrayın. Enginarların üzerine serpin. Limon suyu, zeytinyağı ve tuzu ekleyin. Enginarların üzerini hafif geçecek kadar su koyup, kapağını kapatarak yarım saat pişirin. Kapağı kapalı olarak 2 dakika daha pişirdikten sonra, tencereyi ocaktan alın. Soğumaya bırakın. Sonra üzerini dereotu ile süsleyip, servis yapın.


İyice temizlenmiş enginarları bir tencereye alın. Soğanı piyazlık doğrayın. Enginarların üzerine serpin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Buğdayı sıcak suda 10 dakika kadar kaynatın. Bir gece bekletip, ertesi gün ateşe alın ve eti de ekleyip iyice pişirin.

Patatesleri yıkayıp, tuzlu suda haşlayıp, kabuklarını soyun. Çatalla iyice ezip, püre haline getirin.

Tavuk etini haşlayıp tel tel ayırın. Oğanları küp şeklinde doğrayıp tuzla ovun. Domatesleri soyup kuşbaşı doğrayın.

Pirinci tuzlu ılık suda yarım saat bekletin. Sonrasında suyunu süzdürüp iyice yıkayın.

Pırasaları iyice yıkayalım, dış kabuklarını soyalım. Baş kısımlarını keselim. 5-6 cm uzunluğunda parçalar halinde doğrayalım.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri