Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Zeytinyağlı enginar
Zeytinyağlı enginar
Pratik Zeytinyağlı enginar Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
4-5 adet enginar
2 adet soğan
yarım adet limonun suyu
3 çorba kaşığı zeytinyağı
4 adet kesmeşeker
tuz, dereotu

Hazırlanışı: İyice temizlenmiş enginarları bir tencereye alın. Soğanı piyazlık doğrayın. Enginarların üzerine serpin. Limon suyu, zeytinyağı ve tuzu ekleyin. Enginarların üzerini hafif geçecek kadar su koyup, kapağını kapatarak yarım saat pişirin. Kapağı kapalı olarak 2 dakika daha pişirdikten sonra, tencereyi ocaktan alın. Soğumaya bırakın. Sonra üzerini dereotu ile süsleyip, servis yapın.


İyice temizlenmiş enginarları bir tencereye alın. Soğanı piyazlık doğrayın. Enginarların üzerine serpin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Derin bir kasede kıyma, gömlek yağı, galeta unu, dövülmüş sarımsak, kekik, tuz ve karabiberi alın. 15 dakika kadar iyice yoğurun.

Fasulyeyi akşamdan (yani en az 12 saat öncesinden) yıkadıktan sonra, üzerini 2 parmak aşacak kadar su ile ıslatın.

Yeşil mercimeği yıkayıp haşladıktan sonra süzüp kenara alın. Karnabaharları çiçeklerine ayırın.

Suyu kaynatıp, demliğe alın. Yeşil çayı ilave edip, demliğin kapağını kapatın ve demlenmeye bırakın. Yarım limonu dilimleyerek fincanlara paylaştırın.

Pırasa ve soğanları ince kıyın. Bir tencerede margarini eritip soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri