Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Zeytinyağlı enginar
Zeytinyağlı enginar
Pratik Zeytinyağlı enginar Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
4-5 adet enginar
2 adet soğan
yarım adet limonun suyu
3 çorba kaşığı zeytinyağı
4 adet kesmeşeker
tuz, dereotu

Hazırlanışı: İyice temizlenmiş enginarları bir tencereye alın. Soğanı piyazlık doğrayın. Enginarların üzerine serpin. Limon suyu, zeytinyağı ve tuzu ekleyin. Enginarların üzerini hafif geçecek kadar su koyup, kapağını kapatarak yarım saat pişirin. Kapağı kapalı olarak 2 dakika daha pişirdikten sonra, tencereyi ocaktan alın. Soğumaya bırakın. Sonra üzerini dereotu ile süsleyip, servis yapın.


İyice temizlenmiş enginarları bir tencereye alın. Soğanı piyazlık doğrayın. Enginarların üzerine serpin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Marinatı hazırlamak için ketçap, Worcestershire sos, soğan, şeker ve limon suyunu bir kapta karıştırın.

Taze soğan, ve maydanozu incecik kıyın. Et, taze soğan, maydanoz, zeytinyağı, tuz ve baharatları yağlı kağıda koyun.

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Pirinci soğuk su ile yıkayıp suyunu süzün. Üzümleri yıkayıp, ayıklayarak ayrı ayrı kaplarda soğuk suda şişmeye bırakın.

Patlıcanları közleyin. Kabuklarını soyup ince ince kıyın. Soğanı yemeklik doğrayın, domates ve çarliston biberi ince ince kıyın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri