Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Zeytinyağlı enginar
Zeytinyağlı enginar
Pratik Zeytinyağlı enginar Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
4-5 adet enginar
2 adet soğan
yarım adet limonun suyu
3 çorba kaşığı zeytinyağı
4 adet kesmeşeker
tuz, dereotu

Hazırlanışı: İyice temizlenmiş enginarları bir tencereye alın. Soğanı piyazlık doğrayın. Enginarların üzerine serpin. Limon suyu, zeytinyağı ve tuzu ekleyin. Enginarların üzerini hafif geçecek kadar su koyup, kapağını kapatarak yarım saat pişirin. Kapağı kapalı olarak 2 dakika daha pişirdikten sonra, tencereyi ocaktan alın. Soğumaya bırakın. Sonra üzerini dereotu ile süsleyip, servis yapın.


İyice temizlenmiş enginarları bir tencereye alın. Soğanı piyazlık doğrayın. Enginarların üzerine serpin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Etin yoğun olarak Kars mutfağından ismiyle de çekici bir yemek tarifi..

Toprak ya da bakır fırın kabına önce ince doğranmış sivribiber, küp şeklinde doğranmış domates ve yağı ekleyin

Yemekevi.tv'nin en genç aşçısından çok lezzetli bir tatlı. 16 yaşındaki stajyer aşçı Kadriye Yorulmaz'ın tarifine bayılacaksınız...

Patates hamuru için, patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Daha sonra bir kaseye aktarıp çatalla ezin. Üzerine un, su, zeytinyağı ve tuz ekleyin. Elinizle yoğurup yumuşak bir hamur elde edin.

Öncelikle patlıcanları közleyip, kabuklarını soyun ve limonlu suda bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri