Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Yoğurtlu kabak borani
Yoğurtlu kabak borani
Pratik Yoğurtlu kabak borani Tarifi

Malzemeler: 2 kişilik
6 adet ince ve kısa boy kabak
2 su bardağı yağsız yoğurt (kaymaksız ve az yağlı)
4 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
2 demet dereotu
8-10 yaprak taze nane
varsa 2 yemek kaşığı ince kıyılmış kişniş

Hazırlanışı: Kabakların sadece iki ucunu kesip, üzerini bıçakla kazıyın, yıkayıp süzdürün. Bu arada geniş bir tencerede suyu kaynatıp, tuz atın. Kabakları kaynayan tuzlu suda yumuşayıncaya kadar pişirip süzün. Ama dağılmamasına, bütün kalmasına özen gösterin. Sonra da kabakları süzüp, bin kenarda bekletin. Öte yandan geniş bir kasenin içine dövülmüş sarımsaklarla çok incecik kıyılmış dereotlarını ve taze naneyi koyun. Tuzu serpiştirip, yoğurdu ilave edin. Bir tel çırpıcı veya çatalla tüm malzemeler iyice karışıncaya dek çırpın. Soğuyan kabakları bütün olarak bir servis tabağına dizin. Üzerine yoğurtlu sosu gezdirin. İsterseniz buzdolabında bekletip, soğuk olarak servise sunun. Bu salataya çok ince kıyılmış kişniş de ilave edebilirsiniz. Hoş bir aroma olacaktır.


Kabakların sadece iki ucunu kesip, üzerini bıçakla kazıyın, yıkayıp süzdürün. Bu arada geniş bir tencerede suyu kaynatıp, tuz atın

Son Aranan Yemek Tarifleri

14 yaşındaki İrem Ergüleç, arkadaşları için mutfağa girdi. Yaşıtlarına pratik, lezzetli bir makarna tarifi verdi.

Zeytinyağının içine sarımsak dişlerini atıp, 1-2 saat bekletin. Tulum peynirini bir kaba doğrayın.

Domatesleri iri parçalar halinde kesip blendere alın.

Karaciğer, ciğer ve yüreğin zarını soyup, sinirlerini temizleyin. Bir tencereye alıp, üzerine çıkacak kadar su ekleyin ve haşlayın.

Haydi çocuklar mutfağa. Anneniz evde yokken siz de yemek yapabilirsiniz. 14 yaşındaki İrem, sizler için çılbırın nasıl yapılacağını anlattı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri