Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Yoğurtlu kabak borani
Yoğurtlu kabak borani
Pratik Yoğurtlu kabak borani Tarifi

Malzemeler: 2 kişilik
6 adet ince ve kısa boy kabak
2 su bardağı yağsız yoğurt (kaymaksız ve az yağlı)
4 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
2 demet dereotu
8-10 yaprak taze nane
varsa 2 yemek kaşığı ince kıyılmış kişniş

Hazırlanışı: Kabakların sadece iki ucunu kesip, üzerini bıçakla kazıyın, yıkayıp süzdürün. Bu arada geniş bir tencerede suyu kaynatıp, tuz atın. Kabakları kaynayan tuzlu suda yumuşayıncaya kadar pişirip süzün. Ama dağılmamasına, bütün kalmasına özen gösterin. Sonra da kabakları süzüp, bin kenarda bekletin. Öte yandan geniş bir kasenin içine dövülmüş sarımsaklarla çok incecik kıyılmış dereotlarını ve taze naneyi koyun. Tuzu serpiştirip, yoğurdu ilave edin. Bir tel çırpıcı veya çatalla tüm malzemeler iyice karışıncaya dek çırpın. Soğuyan kabakları bütün olarak bir servis tabağına dizin. Üzerine yoğurtlu sosu gezdirin. İsterseniz buzdolabında bekletip, soğuk olarak servise sunun. Bu salataya çok ince kıyılmış kişniş de ilave edebilirsiniz. Hoş bir aroma olacaktır.


Kabakların sadece iki ucunu kesip, üzerini bıçakla kazıyın, yıkayıp süzdürün. Bu arada geniş bir tencerede suyu kaynatıp, tuz atın

Son Aranan Yemek Tarifleri

Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısından muhteşem bir tatlı. Ağzınızı tatlandıracak çikolatalı ılız muz rulosunu mutlaka denemelisiniz...

Altınbaşak tuzlu diyet bisküvi yerine istediğiniz bir tuzlu diyet bisküvi kullanabilirsiniz. Ölçü olarak da kendi neskafe fincanınızı kullanabilirsiniz.

Keki hazırlamak için, tereyağını eritip ılıtın. Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın.

Kalorisi az olan bir makarna yemek isteyen makarna tutkunları için Beslenme ve Diyet Uzmanı Nil Şahin Gürhan'dan pratik bir tarif...

Bulguru geniş bir tepsiye alın. 1 bardak sıcak suyla ıslatıp bekletin. Soğanı soyup kıyın. 100 gram kıymayı tavada kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri