Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Yağsız pirinç çorbası
Yağsız pirinç çorbası
Pratik Yağsız pirinç çorbası Tarifi

Malzemeler: 3-4 kişilik
3 su bardağı su
1 çay bardağı pirinç
1 kase yağsız yoğurt
1 tatlı kaşığı kuru nane
tuz, kırmızıbiber

Hazırlanışı: Suyu bir tencereye aktarıp, kaynatın. Kaynadıktan sonra içine pirinci atıp pişirin. Pirinçler pişince suyundan azar azar alıp yağsız yoğurdu bu suyla çırparak ısıtın. Çırpılan sıcak yoğurdu karıştırarak, pirinçlerin üzerine ilave edin. Çorbayı 3 dakika daha pişirip, kuru naneyi, kırmızıbiberi ve tuzu katın. Ocaktan alıp, sıcak olarak servis yapın.


Suyu bir tencereye aktarıp, kaynatın. Kaynadıktan sonra içine pirinci atıp pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Mayalı hamur için, önce mayayı ılık sütün içinde eritin. Un, şeker ve tuz ilave edip el mikserinin hamur yoğurma ucu ile karıştırıp homojen bir hamur hazırlayın.

Lahanayı yaprak yaprak ayırın ve sert kısımlarını kesin. Büyük bir tencerede bol miktarda su kaynatıp tuz ekleyin.

Sahrap Soysal'dan yöresel bir yemek tarifi. Bir çeşit muhallebi olan haytayla, özellikle Şanlıurfa, Kütahya, Adana, Afyonkarahisar ve Antakya gibi illerimizde yaygındır.

Unun ortasını havuz gibi açarak, süt, yumurta, yağ, tuz ve sirkeyi ekleyip sert olmayan bir hamur yoğurun. Hazırladığınız hamuru 10 dakika dinlendirdikten sonra beş parçaya bölün.

Yemekevi.tv okuyucularınden Osman Salkım'ın gönderdiği beşamel soslu çipura balığı tarifini mutlaka deneyin...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri