Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Taze börülce boranisi
Taze börülce boranisi
Pratik Taze börülce boranisi Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
500 gram taze börülce
2 su bardağı diyet yoğurt (ya da kaymağı ve yağı alınmış yoğurt)
4 diş sarımsak
1 dilim light kepekli tost ekmeği
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı: Taze börülcelerin uçlarını kesip ayıklayın. Yıkayıp süzdükten sonra kaynayan tuzlu suda iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu süzdüğünüz börülceyi geniş bir servis tabağına alın. Diğer taraftan, soyup ezdiğiniz sarımsakları yoğurdun içine aktarıp iyice çırpın. Tost ekmeklerinin sadece iç kısmınızı elinizle incecik ufalayıp yoğurdun içine katın. Sonra da sarımsaklı yoğurdu, servis tabağında bekleyen börülcenin üzerine yayın. En sonunda zeytinyağını börülcelerin üzerine gezdirdikten sonra ılık ya da soğuk olarak servise sunun. İsterseniz üzerini ince kıyılmış maydanoz ya da dereotuyla süsleyebilirsiniz.


 


Taze börülcelerin uçlarını kesip ayıklayın. Yıkayıp süzdükten sonra kaynayan tuzlu suda iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

İnce kavun dilimi şeklinde kabaklarının kabuklarını soyun. Varsa yeşil kısımlarını da kesip çıkarın ve kabukları 2-3 parmak eninde dilimleyin.

Yumurtaları küçük bir kaba koyun. Üzerini suyla doldurun. Yüksek ateşte kaynadıktan sonra, ateşi kısarak 12 dakika daha pişirin. Pişen yumurtaları suda yıkayıp soğutun ve kabuklarını soyun.

Keçiboynuzunu temizleyip havanda iyice ezin. Geniş bir tencereye alıp suyu ilave edin ve iyice karıştırıp kaynatın.

Geniş bir hamur yoğurma kabında buğday nişastasını, 1 su bardağı unu, 2 adet yumurtayı, 1 paket oda sıcaklığında margarini, 1 çay kaşığı kabartma tozunu ve 1 paket pudra şekerini karıştırın.

Kuzu budun üzerinde küçük yarıklar açarak sarımsak ve tane karabiberleri, içine gömün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri