Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Taze börülce boranisi
Taze börülce boranisi
Pratik Taze börülce boranisi Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
500 gram taze börülce
2 su bardağı diyet yoğurt (ya da kaymağı ve yağı alınmış yoğurt)
4 diş sarımsak
1 dilim light kepekli tost ekmeği
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı: Taze börülcelerin uçlarını kesip ayıklayın. Yıkayıp süzdükten sonra kaynayan tuzlu suda iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu süzdüğünüz börülceyi geniş bir servis tabağına alın. Diğer taraftan, soyup ezdiğiniz sarımsakları yoğurdun içine aktarıp iyice çırpın. Tost ekmeklerinin sadece iç kısmınızı elinizle incecik ufalayıp yoğurdun içine katın. Sonra da sarımsaklı yoğurdu, servis tabağında bekleyen börülcenin üzerine yayın. En sonunda zeytinyağını börülcelerin üzerine gezdirdikten sonra ılık ya da soğuk olarak servise sunun. İsterseniz üzerini ince kıyılmış maydanoz ya da dereotuyla süsleyebilirsiniz.


 


Taze börülcelerin uçlarını kesip ayıklayın. Yıkayıp süzdükten sonra kaynayan tuzlu suda iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Şeker, süt ve reçeli bir kapta çırpın. Şeker eriyince yumurta, kabartma tozu, tarçın-yenibahar karışımı, kuşüzümü ve unu eleyin.

Un, margarin, pudraşekeri, yumurta akı ve vanilyayı karıştırıp yoğurun. Hazırladığınız hamuru nemli bir beze sararak 15 dakika dinlendirin.

Şeker ve suyu kaynatıp şurup haline getirin. Soğumaya bırakın. Hazırladığınız şuruba, eritilmiş tereyağını ve balı ilave edin.

Yemekevi.tv, Ramazan'ın gülü güllacı yemekseverlerle buluşturuyor. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in genç aşçılarından Engin Erbağuş sizler için anlattı.

Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için 1 su bardağı su ve bir buçuk su bardağı tozşekeri kaynatın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri