Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Soyalı mevsim türlüsü
Soyalı mevsim türlüsü
Pratik Soyalı mevsim türlüsü Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
500 gram taze yeşil fasulye
1 adet orta boy kabak
1 adet orta boy havuç
1 adet orta boy patlıcan
1 adet ince pırasa (sadece beyaz kısımları)
2 adet orta boy kuru soğan
2 adet orta boy domates
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz, karabiber
1 adet kesme şeker
2 yemek kaşığı soya sosu
1 su bardağı sıcak su

Hazırlanışı: Bütün sebzeleri yıkayın. Fasulyeleri ayıklayıp ortadan ikiye bölün. Kabak ve havucun kabuklarını soyun. Uzunlamasına ikiye bölüp tam ortasından kesin. Böylece kurşun kalemin yarısı büyüklüğünde olacak şekilde kabak ve havuçları hazırlayın. Aynı şekilde çizgili formda soyduğunuz patlıcanları ve pırasayı da kalem şekilde dilimleyin. Soğanları soyduktan sonra ince halkalar şeklinde doğrayın. Domatesleri ise iri halkalar şeklinde dilimleyin. Fırına dayanıklı, 30-35 cm uzunluğunda ve yüksek kenarlı kabın içine önce pırasaları, onun üzerine de fasulyeleri şekil vererek dizin. Üzerine halka soğanların yarısını dağıtarak yerleştirin. Onun üstüne havuç, kabak ve patlıcan dilimlerini karışık bir şekilde sıralayın. Tekrar kalan soğan dilimlerini koyup en üste domates halkalarını yerleştirin. Sebzelerin üzerini tuz ve karabiber serpiştirin. Sıcak suyun içinde kesme şekeri ve soya sosunu koyup, şeker eriyinceye dek karıştırın. Şekerli soyalı sıcak suyu da sebzelerin üzerine aktarın. En sonunda zeytinyağını gezdirin ve kabın üzerini alüminyum folyoyla sıkıca kapatın. Fırını 175 derece alt-üst konuma ayarlayıp 5 dakika önceden ısıtın. Sıcak fırına yemeği koyup 40 dakika pişirin. Sonra da alüminyum folyoyu çıkarıp ağzı açık olarak sebzeleri 10-15 dakika daha pişirin. Fırından alıp, soğumasını bekleyin.  Soğuk olarak servise sunun.


Bütün sebzeleri yıkayın. Fasulyeleri ayıklayıp ortadan ikiye bölün. Kabak ve havucun kabuklarını soyun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Güvece yerleştirdiğiniz yağlı kağıdın içine ayıklanmış ve dilimlenmiş balığı yerleştirin.

Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşçılarından Alaaddin Kızılca lezzetli çorbalarımızdan biri olan yuvarlamanın tarifini sizlerle paylaştı...

Ayvaların kabuklarını soyup ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkartın. Düdüklü tencereye çekirdekleriyle birlikte ayvaları aktarın.

Margarini iyice yumuşayana dek oda sıcaklığında bekletin.

Zeytinyağını bir tencereye alıp üzerine halka doğranmış havuçları ekleyin. 5 dakika kavurup, verev kesilmiş pırasaları ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri