Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Semizotlu tavuk kapama
Semizotlu tavuk kapama
Pratik Semizotlu tavuk kapama Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
2 adet tavuk göğüs eti (yarım cm kalınlığında olacak şekilde dövüp, inceltin)
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet kırmızı dolmalık biber
3 diş dövülmüş sarımsak
1 adet orta boy rendelenmiş kuru soğan
1 çay kaşığı tuz, karabiber
4 adet orta boy domates
½ demet semizotu
2 çorba kaşığı soya sosu

Hazırlanışı: Semizotlarının yapraklarını saplarından ayırın. Saplarını başka bir yemek için ayırın. Yapraklarını yıkayıp süzdürün, bir kenarda bekletin. Domatesleri rendeleyip, dolmalık kırmızı biberi ise tavla zarı şeklinde küp küp doğrayın. Bu arada orta boy bir teflon tencereye veya kapaklı bir tencereye sıvıyağı koyup kızdırın. Dövülmüş sarımsakları ve rende soğanı ekleyip 1 dakika kadar orta ısılı ateşte karıştırarak kavurun. Sonra da tavuk göğüslerinin her iki tarafını da kızgın tavada 4-5 dakika çevirerek kızartın. Hemen üzerine kırmızı biberleri ekleyip tuz ve karabiberi serpin. Ara sıra karıştırarak 1-2 dakika daha pişirin. Rendelenmiş domateslerle beraber semizotu yapraklarını da tavukların üzerine aktarın. Tencere ya da tavanın kapağını kapatıp orta ateşte 15 dakika daha yemeği pişirip ocaktan alın. Soya sosunu sıcak yemeğin üzerine gezdirin. Karıştırarak ikram edin.


Semizotlarının yapraklarını saplarından ayırın. Saplarını başka bir yemek için ayırın. Yapraklarını yıkayıp süzdürün, bir kenarda bekletin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Mısır unu, tozşeker, sıvıyağ, tereyağı, süt ve tuzu derin bir kaseye alın. Boza kıvamına gelene kadar ılık su ekleyin ve 10 dakika yoğurun.

Soğanları temizleyip söğüş doğrayın. Domates ve sivribiberleri temizleyip küçük küçük doğrayın.

İki tane çapı 18 cm olan kek kalıbı alınıp yağlı kağıt döşenir ve yağlanır. Fırın 180 derecede ısıtılır.

Unu düz bir zemine alın. Ortasını havuz gibi açıp, sıvıyağ ve tuz ilave edin. Azar azar su ekleyerek katı bir hamur hazırlayın.

İtalyan pizzasını tatmak isteyenler için Pizza Venti'nin Kurucusu İlter Kanat'tan muhteşem bir tarif... Hem çok hafif hem de çok lezzetli...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri