Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Sebzeli mantar
Sebzeli mantar
Pratik Sebzeli mantar Tarifi

Malzemeler: 2 kişilik
400 gram mantar
yarım adet limon
1 çorba kaşığı zeytinyağı
yarım çay bardağı tane mısır
yarım çay bardağı tane bezelye
1 adet kırmızı dolmalık biber

Hazırlanışı: Mantarları fırçalayarak yıkayın. Ardından büyüklüğüne göre 2’ye veya 4’e bölün. Kararmamaları için limonlu suda bekletin. Daha sonra mantarları bir süzgece alın ve suyunu süzün. Küçük bir tencereye aldığınız zeytinyağının üzerine mantarları ilave edin ve pişirin. Mantarların üzerine tane mısır ve bezelyeleri de ekleyin. Bu arada dolmalık biberin tohumlarını çıkarıp, küçük küçük doğrayın ve tencereye alın. Tüm sebzeleri iyice pişirin. Sıcak veya soğuk olarak servis yapın.


Mantarları fırçalayarak yıkayın. Ardından büyüklüğüne göre 2’ye veya 4’e bölün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Eskişehir'in vazgeçilmez hamurişlerinden biri. Sabah kahvaltılarına ve çay keyfine keyif katıyor.

Lahanaları ince ince kıyın ve tuzla ovun. Havuçları jülyen doğrayıp lahanalara ekleyin.

Soğanı ince ince doğrayın, sarımsağı ezin. Havucu temizleyip rendeleyin, kerevizi soyup küçük klipler halinde doğrayın. Hazırladığınız sebzeleri tencereye alıp sıvıyağı ekleyin.

Tereyağını kızdırıp üzerine irmiği ekleyin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak rengi dönene kadar kavurun.

Türk mutfağının ve bayramların vazgeçilmez yemeklerinden biri olan keşkeki yaparak sevdiklerinize lezzetli sofralar hazırlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri