Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Sebzeli köfte ızgarası
Sebzeli köfte ızgarası
Pratik Sebzeli köfte ızgarası Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
500 gram yağsız dana kıyma
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı irmik
2 çorba kaşığı ince çekilmiş yulaf (marketlerde hazır olarak satılır) (veya yulaflı ya da çavdarlı un karışımı)
1 adet ufak boy kuru soğan
1 adet orta boy dolmalık kabak
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
1 çay kaşığı tuz, karabiber
1 çay kaşığı kimyon, yenibahar

Hazırlanışı: Yağısız köftelik kıymayı derin bir yoğurma kabının içine aktarın. Üzerine dövülmüş sarımsakları, irmik ve yulafı aktarın. Eğer yulaf yoksa 2 dilim kepekli veya çavdarlı ekmek içini de kullanabilirsiniz. Bu arada kabağı soyup yıkayın ve rendenin iri gözüyle rendeleyin. Sonra da iki avucunuzun arasında kabakları sıkarak suyunu çıkarın ve kıymanın üzerine ilave edin. Öte yandan maydanoz, dereotunu da ayıklayıp çok ince ince doğrayıp kıymayla karıştırın. Tuz ve karabiberi ekleyip, kimyon ve yenibaharı serpiştirin. En sonunda tüm malzemeleri iyice yoğurun. Yoğurma kabının üzerini alüminyum folyoyla kapatıp buzdolabında 1-2 saat bekleterek dinlendirin. Bu arada varsa kömür ızgarasını yakın. Ya da fırınınızın ızgarasını 175 dereceye ayarlayın. İsterseniz çok az sıvıyağ kızdırdığınız teflon tavada da kızartabilirsiniz. Şimdi dolaptan köfte karışımını çıkarın. Kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak önce yuvarlayın. Sonra da üzerlerine bastırıp yassılaştırın. Izgarada çevirerek köfteleri kızartın. Yanında ızgara sebzelerle servise sunun. İsterseniz çöp şişlere patlıcan dilimleriyle beraber takarak ızgarada pişirebilirsiniz.


Yağısız köftelik kıymayı derin bir yoğurma kabının içine aktarın. Üzerine dövülmüş sarımsakları, irmik ve yulafı aktarın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağda kavurun. Dolmalık fıstığı ekleyip, pembeleşene kadar kavurmaya devam edin.

Rendelenmiş kaşar yada gravyer peyniriyle hazırlanan beyin tava, meze olduğu gibi değişik bir giriş yemeği olarak da servis edilebilir.

Pirinci sıcak tuzlu suda 45 dakika ıslatıp yıkayın. Süzdüğünüz pirinci, ince kıyılmış taze soğan, zeytinyağı, kuşüzümü, pulbiber, tuz, karabiber, şeker ve ince kıyılmış dereout ekleyip karıştırın.

Pirinci ilik tuzlu suda 30 dakika beketin. 2-3 kez yıkayip süzün. Domates ve soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Kuş üzümünü sıcak suda bekletip süzün.

Sıvı yağı geniş bir tavada kızdırın. Lahana, ince kıyılmış soğan, rendelenmiş havuç, soya filizi ve tuzu ilave edip 5 dakika kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri