Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Saray çorbası
Saray çorbası
Pratik Saray çorbası Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
1 su bardağı kırmızı mercimek
yarım kg ince doğranmış ıspanak
2 adet küçük boy soğan
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı zeytinyağı
6 su bardağı su
2 adet küçük boy kabak
2 adet rendelenmiş havuç
tuz, karabiber, nane

Hazırlanışı: Öncelikle soğan ve sarımsağı incecik kıyın ve zeytinyağında kavurun. Daha sonra ayıklanmış ve yıkanmış kırmızı mercimeği ilave edip 5 dakika çevirin. Suyunu ekleyip, kaynamasını bekleyin. Su kaynayınca ıspanak, rendelenmiş kabak ve havucu ilave edin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Sebzeler iyice yumuşayınca ocağı kapatın. Üzerine nane serptikten sonra sıcak servis yapın.


Öncelikle soğan ve sarımsağı incecik kıyın ve zeytinyağında kavurun. Daha sonra ayıklanmış ve yıkanmış kırmızı mercimeği ilave edip 5 dakika çevirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

İç harcı hazırlamak için, akşamdan ıslattığınız kurufasulyeyi haşlayıp süzün. Sıvıyağı bir tavaya alıp kıymayı kavurun.

Pirinci yıkayıp, suyunu süzün. 1 adet havucu rendeleyin. Kırmızı ve yeşil biberi incecik kıyın.

Yufkayı düz bir zemine yayıp, bir tutam tuzla çırptığınız yumurta akını üzerine sürün.

Patlıcanları doğrudan plaka veya kömür ızgarası ateşi üstüne koyun ve kabukları yanıncaya kadar pişirin. Bu önemli çünkü salatanın is tadı olmalıdır.

Fasulyeyi akşamdan (yani en az 12 saat öncesinden) yıkadıktan sonra, üzerini 2 parmak aşacak kadar su ile ıslatın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri