Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Sakızlı diyet muhallebi
Sakızlı diyet muhallebi
Pratik Sakızlı diyet muhallebi Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
4 bardak yağsız diyet süt
1 çorba kaşığı tepeleme mısır nişastası
1 çorba kaşığı tepeleme yulaf unu
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı dolusu toz tatlandırıcı (düşük kalorili diyet şeker)
2 adet nohut büyüklüğünde damla sakızı

Hazırlanışı: Yağsız diyet sütü orta boy bir tencereye koyun. İçine mısır nişastası ile iri parçalar halinde öğütülmüş olarak satılan yulafı ilave edin. Düşük kalorili toz şeklindeki tatlandırıcıyı ya da tablet şeklindeki 8-10 adet tatlandırıcıyı da sütün içine ekleyin, vanilyayı katın. Bir tel çırpıcıyla sürekli karıştırarak malzemeleri iyice ezin. Daha sonra tencereyi kısık ateşin üzerine oturtun. Bir tahta kaşıkla sürekli karıştırarak muhallebiyi pişirin. Bu arada damla sakızını toz haline gelinceye dek dövün ve pişmekte olan muhallebinin içine katın. Karıştırmaya devam ederek, muhallebi koyulaşıp kaynamaya başlayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başladıktan birkaç dakika sonra ocaktan alıp, kaselere boşaltın. Üzerini tarçın ve meyve kompostosuyla süsleyin. Dolapta iyice soğutup servise sunun.


Yağsız diyet sütü orta boy bir tencereye koyun. İçine mısır nişastası ile iri parçalar halinde öğütülmüş olarak satılan yulafı ilave edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sütü bir tencereye alın. Parmak değecek derecede ısıtın. Tozşeker ve mayayı ekleyin. Derin bir kaba unu havuz gibi açın.

Bir kabın içinde kepekli unu, buğday ununu, yumurtayı, sütü, yağı, eritilmiş tatlandırıcıyı karıştırıp, malzeme özleşene dek iyice yoğurun.

Çilekli, fıstıklı ve limonlu dondurmayı genişçe bir kup bardağına koyalım. 2 Çorba kaşığı çilek sosunu üzerine gezdirerek, temizlenmiş çileklerle birlikte servis yapalım.

Yumurtaları derin bir kaba kırıp üzerine yoğurt ve sıvıyağı ekledikten sonra tel çırpıcı ya da çatal yardımıyla iyice çırpın.

Patlıcanları ortadan ikiye kesip içlerini çıkarın. Birkaç yerinden kürdanla delip yıkayın ve süzün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri