Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Sahrap’ın peynirli diyet top keki
Sahrap’ın peynirli diyet top keki
Pratik Sahrap’ın peynirli diyet top keki Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
1.5 neskafe fincanı süt (diyet süt de kullanabilirsiniz)
½ paket labne peyniri (krem peynir de kullanabilirsiniz)
1 adet yumurta
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tozşeker
2 neskafe fincanı altınbaşak bisküvi (robotta un haline getirilmiş)
1 çay kaşığı tuz
½ adet yeşil soğanın sadece yeşil kısmı
1 paket kabartma tozu

Hazırlanışı: Altınbaşak tuzlu diyet bisküvi yerine istediğiniz bir tuzlu diyet bisküvi kullanabilirsiniz. Ölçü olarak da kendi neskafe fincanınızı kullanabilirsiniz. Bisküvileri mutfak robotunda un haline gelinceye kadar çekin. (temiz bir buzdolabı poşetinin içinde çekiçle hafifçe döverek de aynı işlemi yapabilirsiniz.) Krem peynir ve sütü derin bir kaba aktarıp mikserin yüksek devriyle 1 dakika kadar çırpın. Üzerine tozşeker ve tuzu da ekleyin. Yeşil soğanın sadece yeşil kısmından 2 sap alıp incecik doğradıktan sonra karışıma ilave edin. Tel çırpıcı ya da plastik spatula yardımıyla karıştırmaya devam ederken, un haline getirdiğiniz bisküviyi de aktarın. Malzemeler iyice harmanlanıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Hamur önce su olacaktır. Hamurun koyulaşıp, muhallebi kıvama gelmesi için 5 dakika kadar bekleyin. Varsa mafin kaplarını sıvıyağla yağlayın. Bu iş için yuvarlak kağıt kek kalıplarını da kullanabilirsiniz. Hamuru kek kalıplarına ağızlarında 1 santim kadar boşluk bırakarak paylaştırın. Bu iş için orta boy bir fırın kabını da kullanabilirsiniz. Üzerini kırmızı biberle süsleyin. Kekleri 5 dakika önceden ısıtıp 175 derece alt-üst konuma ayarladığınız fırında 30-35 dakika kadar pişirip çıkarın. Sıcak ya da ılık olarak servise sunun.


Altınbaşak tuzlu diyet bisküvi yerine istediğiniz bir tuzlu diyet bisküvi kullanabilirsiniz. Ölçü olarak da kendi neskafe fincanınızı kullanabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Acurları buruşuklukları gidene kadar haşlayın. Pirinci yıkayıp bir kenara alın.

Buğday, fasulye, nohut ve üzümü yıkayıp ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün buğdayı süzüp büyük bir çelik tencereye alın.

Meksika mutfağına ait bu yemek tarifi Crowne Plaza Hotel'in Sous Chef'i Mahmut Çalışlar tarafından Şubat ayında sunuldu...

Kıymayı soğanla kavurun. İçine suda beklettiğiniz bulguru, ince kıyılmış maydanozu, tuzu, karabiberi ve kırmızı biberi ekleyin. 2-3 kere ateşte beraber karıştırın. Ateşten alın, içine irice kıyılmış ceviz içi ekleyin.

Derin bir kasede kıyma, gömlek yağı, galeta unu, dövülmüş sarımsak, kekik, tuz ve karabiberi alın. 15 dakika kadar iyice yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri