Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Sade krep
Sade krep
Pratik Sade krep Tarifi

Malzemeler: 12-14 adet
1 su bardağı diyet süt
1 su bardağı yulaf unu
yarım su bardağı buğday unu
2 adet yumurta
1 çorba kaşığı sıvıyağ veya margarin
1 çay bardağı su içerisinde eritilmiş 3 adet suni tatlandırıcı
yarım çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
içi için: 2 adet kabak, havuç
100 gram beyaz peynir
yarım demet dereotu
tuz, karabiber, kuru nane

Hazırlanışı: Süt ve unları iyice karıştırıp, ezin. En az 5 dakika bekletin. Daha sonra içerisine çırpılmış yumurtaları ve yağı ilave edip, karıştırın. Karıştırmaya devam ederken üzerine tatlandırıcı su, tuz ve kabartma tozunu ekleyin. Su ile ıslatılmış sacda veya teflon tavada, birer servis kaşığı kadar malzemeyi arkalı önlü pişirin. İçi için sebzeleri haşlayıp, bir kabın içine küçük küçük doğrayın. Üzerine beyaz peynir, ince kıyılmış dereotunu, tuzu, karabiberi ve naneyi katıp karıştırın. Sebzeli karışımı kreplere pay edin. İsteğinize göre katlayıp, servis yapın.


Süt ve unları iyice karıştırıp, ezin. En az 5 dakika bekletin. Daha sonra içerisine çırpılmış yumurtaları ve yağı ilave edip, karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hamur için derin bir kabın içine unu eleyin. Su ve tuzu ilave ederek yoğurun.

Yağı, unu ve parçalara ayırdığınız mayayı bir el mikseri ile iyice karıştırın. Daha sonra elinizin de yardımı ile yumuşak bir hamur oluşturun.

Sağlığa çok faydalı bir bitki olan ısırgan otu salatasını hiç denediniz mi. Sağlıklı beslenmek istiyorsanız bu salatayı mutlaka deneyin...

Kayısı ve fındıkları bıçakla kıyın. Bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri çırpın. İçerisine eritip soğuttuğunuz margarini, labne peynirini, kabartma tozunu ve unu ilave edin.

Eskişehir mutfağından muhteşem bir tatlı. Yöresel tatlılara ilgi duyanlar bu tarifi mutlaka denemeli.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri