Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Sade krep
Sade krep
Pratik Sade krep Tarifi

Malzemeler: 12-14 adet
1 su bardağı diyet süt
1 su bardağı yulaf unu
yarım su bardağı buğday unu
2 adet yumurta
1 çorba kaşığı sıvıyağ veya margarin
1 çay bardağı su içerisinde eritilmiş 3 adet suni tatlandırıcı
yarım çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
içi için: 2 adet kabak, havuç
100 gram beyaz peynir
yarım demet dereotu
tuz, karabiber, kuru nane

Hazırlanışı: Süt ve unları iyice karıştırıp, ezin. En az 5 dakika bekletin. Daha sonra içerisine çırpılmış yumurtaları ve yağı ilave edip, karıştırın. Karıştırmaya devam ederken üzerine tatlandırıcı su, tuz ve kabartma tozunu ekleyin. Su ile ıslatılmış sacda veya teflon tavada, birer servis kaşığı kadar malzemeyi arkalı önlü pişirin. İçi için sebzeleri haşlayıp, bir kabın içine küçük küçük doğrayın. Üzerine beyaz peynir, ince kıyılmış dereotunu, tuzu, karabiberi ve naneyi katıp karıştırın. Sebzeli karışımı kreplere pay edin. İsteğinize göre katlayıp, servis yapın.


Süt ve unları iyice karıştırıp, ezin. En az 5 dakika bekletin. Daha sonra içerisine çırpılmış yumurtaları ve yağı ilave edip, karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tavaya 1 çorba kaşığı margarini aktarın. Küçük küçük kestiğiniz soğanı yağda pembeleştirin. Sonra kıymayı ilave edin. Rengi değişene dek kavurun.

Sağlığa çok faydalı bir bitki olan ısırgan otu salatasını hiç denediniz mi. Sağlıklı beslenmek istiyorsanız bu salatayı mutlaka deneyin...

Patates hamuru için, patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Daha sonra bir kaseye aktarıp çatalla ezin.

Kayısılar bir kaba konup, soğuk su ile örtülüp bir gece bekletilir. Yumuşayan kayısılar bir tencereye suyu ile birlikte alınır.

Öncelikle şerbet için, şeker ve suyu karıştırıp 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1-2 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri