Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Peynirli patlıcan
Peynirli patlıcan
Pratik Peynirli patlıcan Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
2 adet patlıcan
2 adet domates
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı kıyılmış taze nane
tuz, karabiber
1 çorba kaşığı zeytinyağı
3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar

Hazırlanışı: Patlıcanları iri parçalar halinde doğrayıp, tuzlu suda bekletin. Daha sonra suyunu süzün. İrice doğranmış domates, kıyılmış sarımsak, taze nane, tuz ve karabiberi patlıcanlarla karıştırın. Zeytinyağını üzerine gezdirip, bir fırın kabına aktarın. Üzerine, rendelenmiş kaşar peyniri serpip fırın kabını alüminyum folyo ile kaplayın. 180 derece fırında 40 dakika pişirip, servis yapın.


Patlıcanları iri parçalar halinde doğrayıp, tuzlu suda bekletin. Daha sonra suyunu süzün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzdükten sonra kenara alın. Patlıcanları ikiye bölüp içlerini çıkarın.

Ekmek hamurunu un serpilmiş zemine alıp bir kaç kez yoğurun. Zemini ve hamurun üzerini hafifçe unlayıp oklava ile 2-3 mm kalınlığında açın. Su bardağı ağzı ile yuvarlak hamurlar kesin.

Soğanların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Geniş bir tavada zeytinyağını kızdırıp soğanları kavurun.

Isırganın saplarını ve yapraklarını ayıklayın. Yaprak ve tomurcukları bir tencereye alın. Üzerine sıcak suyu dökün ve yeşil suyu çıkana kadar bekletin.

Un, bir tatlı kaşığı tuz, yumurta ve sütü iyice karıştırarak pürüzsüz bir krep hamuru hazırlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri