Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Pazılı Omlet
Pazılı Omlet
Pratik Pazılı Omlet Tarifi

Malzeme: (iki kişilik)
3 adet yumurta
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
50 g. (15 yaprak) pazı
1 çorba kaşığı Mavi-Yeşil Light Bitkisel Margarin
50 g. Mavi-Yeşil Light Beyaz Peynir

Hazırlanışı:
• Yumurtalar çukurca bir kaba kırılıp, tuz ve karabiberle birlikte iyice köpükleninceye kadar çırpılır.
• Pazı yaprakları yıkanıp, süzdürülür ve ince ince doğranır.
• Bizim margarinin yarısı bir tavada eritilir. Pazılar ilave edilerek üzerine bir kapak kapatılır ve yaklaşık 2 dakika orta ateşte pazılar yumuşamaya bırakılır.
• Tuz ve biberi eklenip, karıştırılır ve tekrar kapağı kapatılıp, kısık ateşte 5 dakika pişirilir.
• Pişen pazılar ateşten alınır ve biraz ılınınca Mavi-Yeşil Light beyaz peyniri ufalanıp, içine ilave edilir.
• Bir omlet tavası orta ateşe oturtulup, kalan Bizim margarin eritilir. Yağ kızınca yumurtanın yarısı tavaya boşaltılır. Tava saat yönünde çevirilerek yumurtanın tavaya eşit yayılması sağlanır.
• Omletin altı kızarmaya başlayıp, tahta bir spatula ile tavadan kurtulunca, tava hafifçe ileri geri sallanarak omletin tavadan tamamen kurtulması ve üstteki sıvı yumurtanın yanlara yayılması sağlanır.
• Omletin üstü yarı sulu (ağır akar) hale gelince peynirli-pazılı harcın yarısı omletin bir yarısına yayılır.
• Spatulanın yardımı ile omlet ikiye katlanır. 15 saniye kadar pişirilip spatula yardımı ile diğer tarafı çevirilir. Diğer tarafı da 15 saniye pişirilerek ateşten alınır.
• Kalan yumurta ve harç ile aynı şekilde diğer omlet de hazırlanarak servis yapılır.
Kaynak: Ülker


Yumurtalar çukurca bir kaba kırılıp, tuz ve karabiberle birlikte iyice köpükleninceye kadar çırpılır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Krustadin için, tozşekerle unu karıştırın. Margarini ekleyin. Yumurta aklarını tek tek yedirerek çırpın.

5-6 dal taze sarımsağı kıyın. Derin bir kasede sarımsak, 3 çay bardağı süt, 1 çay bardağı sıvıyağ, 2 adet yumurta, 1 çay kaşığı tuz ve karabiberi iyice çırpın.

Bademleri tereyağında soteleyin. Pirinci ilave ederek kavurun. Kesmeşeker ve tuzu ekleyin.

Semizotunu yıkayıp, suyunu süzün. Bir servis tabağına alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri