Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Patlıcanlı salata
Patlıcanlı salata
Pratik Patlıcanlı salata Tarifi

Malzemeler: 2 kişilik
2 adet orta boy patlıcan
1 adet büyük boy domates
1 diş sarımsak
8-10 yaprak kıvırcık marul
200 gram diyet ton balığı
1 kibrit kutusu kadar gravyer peyniri
sos için: yarım adet limonun suyu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
birkaç damla sirke

Hazırlanışı: Patlıcanları közleyin. Közlenen patlıcanların kabuklarını soyup, küp küp doğrayın. Domatesin de kabuklarını soyup, rendeleyin. Rendelenmiş domatesi küçük bir tavaya alın ve kısık ateşte pişirin. Üzerine patlıcanları ve rendelenmiş 1 diş sarımsağı ekleyin. Biraz daha pişirip, ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın. Bu arada marul yapraklarını yıkayıp, doğrayın ve servis tabağına yerleştirin. Üzerine soğuyan patlıcanlı karışımı dökün. Onun üzerine diyet ton balığını yayın. En üste ince dilimlenmiş gravyer peynirini yerleştirin. Sos için sirke, limon ve 2 çorba kaşığı zeytinyağını karıştırın. Bu hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirip, servis yapın.


Patlıcanları közleyin. Közlenen patlıcanların kabuklarını soyup, küp küp doğrayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Çarliston biberleri ızgarada 10 dakika kadar bekletin. Kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın ve küçük küçük doğrayın.

Katalan usulü puding İspanyol tatlısı. Usta aşçı sizler için tarif verdi. Dünya mutfaklarını denemek isteyenler Mart ayında bu yemeği tadabilecek...

Kıymayı soğanla kavurun. İçine suda beklettiğiniz bulguru, ince kıyılmış maydanozu, tuzu, karabiberi ve kırmızı biberi ekleyin. 2-3 kere ateşte beraber karıştırın. Ateşten alın, içine irice kıyılmış ceviz içi ekleyin.

Hamuru hazırlamak için, unu geniş bir kaba alın. Ortasını havuz gibi açıp toz maya ve tozşekeri koyun. Üzerine 1 su bardağı ılık su ekleyin.

Portakal, ananas ve kivi sularını bir kapta karıştırın. Ayvaları 4 parçaya kesip çekirdekli kısımlarını temizleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri