Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Patlıcanlı salata
Patlıcanlı salata
Pratik Patlıcanlı salata Tarifi

Malzemeler: 2 kişilik
2 adet orta boy patlıcan
1 adet büyük boy domates
1 diş sarımsak
8-10 yaprak kıvırcık marul
200 gram diyet ton balığı
1 kibrit kutusu kadar gravyer peyniri
sos için: yarım adet limonun suyu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
birkaç damla sirke

Hazırlanışı: Patlıcanları közleyin. Közlenen patlıcanların kabuklarını soyup, küp küp doğrayın. Domatesin de kabuklarını soyup, rendeleyin. Rendelenmiş domatesi küçük bir tavaya alın ve kısık ateşte pişirin. Üzerine patlıcanları ve rendelenmiş 1 diş sarımsağı ekleyin. Biraz daha pişirip, ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın. Bu arada marul yapraklarını yıkayıp, doğrayın ve servis tabağına yerleştirin. Üzerine soğuyan patlıcanlı karışımı dökün. Onun üzerine diyet ton balığını yayın. En üste ince dilimlenmiş gravyer peynirini yerleştirin. Sos için sirke, limon ve 2 çorba kaşığı zeytinyağını karıştırın. Bu hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirip, servis yapın.


Patlıcanları közleyin. Közlenen patlıcanların kabuklarını soyup, küp küp doğrayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Oktay Usta'nın tarifi

Karıştırma kabına unu alıp ortasını açıyoruz. Yaş mayayı, sıvıyağı, sütü koyup karıştırıyoruz.

Hamsiyi ayıklayın ve kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp süzdükten sonra 4 su bardağı suda haşlayın.

Orta boy bir tencereye önce 1 bardak süt ile nişasta ve unu koyun. Bir tel çırpıcıyla (ya da çatalla) iyice ezip çırparak un ve nişastayı ezin.

Çabuk ve kolay hazırlanan beyaz şaraplı ciğer, tereyağlı şehriye ve bezelye ile servis edilebilir.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri