Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Patlıcanlı salata
Patlıcanlı salata
Pratik Patlıcanlı salata Tarifi

Malzemeler: 2 kişilik
2 adet orta boy patlıcan
1 adet büyük boy domates
1 diş sarımsak
8-10 yaprak kıvırcık marul
200 gram diyet ton balığı
1 kibrit kutusu kadar gravyer peyniri
sos için: yarım adet limonun suyu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
birkaç damla sirke

Hazırlanışı: Patlıcanları közleyin. Közlenen patlıcanların kabuklarını soyup, küp küp doğrayın. Domatesin de kabuklarını soyup, rendeleyin. Rendelenmiş domatesi küçük bir tavaya alın ve kısık ateşte pişirin. Üzerine patlıcanları ve rendelenmiş 1 diş sarımsağı ekleyin. Biraz daha pişirip, ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın. Bu arada marul yapraklarını yıkayıp, doğrayın ve servis tabağına yerleştirin. Üzerine soğuyan patlıcanlı karışımı dökün. Onun üzerine diyet ton balığını yayın. En üste ince dilimlenmiş gravyer peynirini yerleştirin. Sos için sirke, limon ve 2 çorba kaşığı zeytinyağını karıştırın. Bu hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirip, servis yapın.


Patlıcanları közleyin. Közlenen patlıcanların kabuklarını soyup, küp küp doğrayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ramazan sofraları için lezzetli bir karnıyarık tarifi. Birde tavuklu karnıyarığı deneyin.

Savayer bisküvileri kalıba yanları dolduracak şekilde döşeyin. Süt ile malzemeleri pişirin, mikserle çırpın. Aralara bir kat krema fıstık bir kat bisküvi döşeyin.

Mayalı hamur için, önce mayayı ılık sütün içinde eritin. Un, şeker ve tuz ilave edip el mikserinin hamur yoğurma ucu ile karıştırıp homojen bir hamur hazırlayın.

Kuru mayayı, şeker ve sütle karıştırıp 5 dakika bekletin. Yumurta, margarin, sıvıyağ ve tuzu katıp karıştırın. Unu da ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın.

Kırmızı mercimeği yarı yarıya haşlayıp süzdükten sonra kenara alın. Eti bir tencereye alıp, suyunu salıp yeniden çekene kadar kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri