Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Marul dolması
Marul dolması
Pratik Marul dolması Tarifi

Malzemeler: 2 kişilik
10-12 adet iri marul yaprağı
2 su bardağı tavuk suyu veya su
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
2’şer adet havuç ve kabak
1 adet salatalık
3 adet taze soğan
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı soya soyu
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Bir tencereye marul yapraklarını alıp, üzerine tavuk suyu veya su koyun. Tencerenin ağzını alüminyum folyo ile kapatın. Tencerenin de kapağını kapatarak bir taşım kaynatın. Altını çok kısıp 5 dakika daha pişirin. Daha sonra suyunu süzüp marulların kalın kök kısımlarını “V” biçiminde alın. Sıvıyağı bir tencereye koyup, üzerine temizlenmiş ve minik küp doğranmış havuç, kabak, salatalık ve taze soğanı ekleyin ve soteleyin. 2 dakika sonra ince kıyılmış sarımsağı da ekleyip kavurun. Soya sosu, haşlanmış bezelye ve baharatları ekleyip karıştırın. Bu harcı marul yapraklarının içine koyun. Dolma sarar gibi sarıp, tencereye dizin. Üzerine 1 su bardağı su ekleyin. 10 dakika kısık ateşte pişirin. Sıcak veya soğuk olarak servis yapın.


Bir tencereye marul yapraklarını alıp, üzerine tavuk suyu veya su koyun. Tencerenin ağzını alüminyum folyo ile kapatın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sırasıyla yemeklik doğranmış soğan, et, mantar ve küp şeklinde doğradığınız domatesi bir tavada tereyağı ile kavurun ve soğumaya bırakın.

Bir kabın içinde yumurtaları ve şekeri mikserle 10 dakika çırpın. Çırpma işlemi bittikten sonra sıvıyağı ekleyip karıştırın.

Asma yapraklarının saplarını kesin. İyice yıkadıktan sonra sıcak suda bir saat bekletip süzün.

Süt ılındıktan sonra biraz daha sıcak hale getirin. Derin bir kasenin içine 1 çorba kaşığı maya, 1 tatlı kaşığı tozşeker ve sıcak sütü koyup, tahta kaşıkla iyice karıştırın.

Öncelikle çilekli jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Yıkanmış ve ayıklanmış çileği küp şeklinde doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri