Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Mantarlı denge pilavı
Mantarlı denge pilavı
Pratik Mantarlı denge pilavı Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
200-250 gram taze kültür mantarı
1 adet orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet orta boy havuç
2 su bardağı pirinç
1 çay kaşığı tuz, karabiber
5 su bardağı sıcak su (et ya da tavuk tableti kullanabilirsiniz)

Hazırlanışı: Pirinçleri 6 bardak sıcak su ve 1 tatlı kaşığı tuz eklenmiş kabın içinde 50-60 dakika ıslatıp, bekletin. Mantarları ise akan suyun altında iyice yıkadıktan sonra süzdürün. Büyük boy olanları uzunlamasına üçe, ufak boy olanları ise ikiye bölüp bol limonlu suda kararmamaları için bekletin. Havucun dışını kazıyıp yıkayın ve kibrit çöpü formunda dilimleyin. Soğanı yemeklik çok ince doğrayıp sarımsakları pirinç tanesi gibi dilimleyin. Geniş ve teflon pilav tenceresine suyunu süzdürdüğünüz mantarları koyun. Orta ısılı ateşte sürekli karıştırarak mantarları 1-2 dakika kavurun. Üzerine sıvıyağı soğan ve sarımsakları ekleyip bir tahta kaşıkla sürekli karıştırarak 2-3 dakika kadar kavurun. Kibrit çöpü formundaki havuçlarla beraber iyice yıkanıp süzülmüş pirinçleri de tencereye aktarıp, karıştırın. Tuz ve karabiberini serpiştirip, sıcak suyu tencereye ilave edin. Birkaç kez karıştırın ve orta ısılı ateşte pilav suyunu çekinceye dek pişirin. Pilav suyunu çekince ocağın altını iyice kısın ve çok kısık ateşte pilavı 5 dakika daha pişirip ocaktan alın. Tencerenin kapağını hiç açmadan en az 30 dakika bekletin. İyice dinlenen ve demlenen pilavı bir tahta kaşıkla aşağıdan yukarıya doğru karıştırın. Sıcak olarak servise sunun.


Pirinçleri 6 bardak sıcak su ve 1 tatlı kaşığı tuz eklenmiş kabın içinde 50-60 dakika ıslatıp, bekletin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yumurta ve ezilmiş beyaz peynir karıştırılıp, ekmek dilimleri üzerine kalınca sürülür.

Kayısı ve erikleri ıslatın. Tencereye alıp 8 bardak su ekleyin ve kaynatın. Kuş gözü erişteyi ilave edip karıştırarak pişirin.

Sebzeleri minik küpler şeklinde doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurun.

Patlıcanları alacalı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Tuzlu suda 15 dakika bekletin.

Bir kabın içerisine un koyun. Unun ortasına az maya, şeker, ılık süt, yumurta ve tuz koyarak orta sertlikte hamur yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri