Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Mantarlı denge pilavı
Mantarlı denge pilavı
Pratik Mantarlı denge pilavı Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
200-250 gram taze kültür mantarı
1 adet orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet orta boy havuç
2 su bardağı pirinç
1 çay kaşığı tuz, karabiber
5 su bardağı sıcak su (et ya da tavuk tableti kullanabilirsiniz)

Hazırlanışı: Pirinçleri 6 bardak sıcak su ve 1 tatlı kaşığı tuz eklenmiş kabın içinde 50-60 dakika ıslatıp, bekletin. Mantarları ise akan suyun altında iyice yıkadıktan sonra süzdürün. Büyük boy olanları uzunlamasına üçe, ufak boy olanları ise ikiye bölüp bol limonlu suda kararmamaları için bekletin. Havucun dışını kazıyıp yıkayın ve kibrit çöpü formunda dilimleyin. Soğanı yemeklik çok ince doğrayıp sarımsakları pirinç tanesi gibi dilimleyin. Geniş ve teflon pilav tenceresine suyunu süzdürdüğünüz mantarları koyun. Orta ısılı ateşte sürekli karıştırarak mantarları 1-2 dakika kavurun. Üzerine sıvıyağı soğan ve sarımsakları ekleyip bir tahta kaşıkla sürekli karıştırarak 2-3 dakika kadar kavurun. Kibrit çöpü formundaki havuçlarla beraber iyice yıkanıp süzülmüş pirinçleri de tencereye aktarıp, karıştırın. Tuz ve karabiberini serpiştirip, sıcak suyu tencereye ilave edin. Birkaç kez karıştırın ve orta ısılı ateşte pilav suyunu çekinceye dek pişirin. Pilav suyunu çekince ocağın altını iyice kısın ve çok kısık ateşte pilavı 5 dakika daha pişirip ocaktan alın. Tencerenin kapağını hiç açmadan en az 30 dakika bekletin. İyice dinlenen ve demlenen pilavı bir tahta kaşıkla aşağıdan yukarıya doğru karıştırın. Sıcak olarak servise sunun.


Pirinçleri 6 bardak sıcak su ve 1 tatlı kaşığı tuz eklenmiş kabın içinde 50-60 dakika ıslatıp, bekletin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Home Store Cafe'nin mutfak şefi Ali Kılıç yaza özel bir salata tarifi verdi. Hazırlanışı da bir o kadar kolay olan bu özel tarifi mutlaka deneyin...

Bamyayı yıkayıp, ayıklayın. İnce kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun. Üzerine kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi ilave edin.

Önce fırınınızı 200 °C'ye getirip, ısıtın. Pilici ütüleyip , tuzlayıp, biberleyin. Domatesi pilicin karın boşluğuna yerleştirin. Sivribiberi de en üstüne koyup, derin bir fırın tepsisine yerleştirin. Fırına verin.

Yaş maya kullanıyorsanız mayayı ılık suda eritin. Unları ve tuzu karıştırıp ortasını havuz gibi açın. eriyen mayayı bu havuza dökün.

Sahrap Soysal'ın bayram tatılarından lezzetli bir tanesi...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri