Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Mısırlı semizotu salatası
Mısırlı semizotu salatası
Pratik Mısırlı semizotu salatası Tarifi

Malzemeler: 2 kişilik
1 demet semizotu
2 yemek kaşığı konserve mısır
1 adet orta boy kuru beyaz soğan
2 adet orta boy domates
1 çay kaşığı tuz
sosu için: 6 yemek kaşığı tatlı yoğurt
2 diş dövülmüş sarımsak
2 çay kaşığı tatlı hardal
1 kahve fincanı ılık su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı kırmızı pul biber

Hazırlanışı: Semizotunun sadece yapraklarını ayıklayıp saplarını başka bir yemek için saklayın. Semizotu yapraklarını yıkayıp süzün. Diğer taraftan, tatlı beyaz soğanı yarım ay ve ince halkalar halinde doğrayın. Kabukları soyulmuş domatesleri ince halka halka dilimleyin. Semizotu yapraklarını büyük bir salata kasesine koyun. Üzerine soğan ve domates halkalarını ekleyip iyice karıştırın. Üzerine konserve mısırları serpiştirip bir kenarda bekletin. Diğer taraftan, sosu hazırlamak için; yoğurt, dövülmüş sarımsakları ve kırmızı pul biberi derin bir kaseye aktarın. Üzerine tatlı hardal ve ılık suyu ilave edip çatal ya da tel çırpıcı yardımıyla, karışım pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın. Hazırladığınız bu sosu salatanın üzerine gezdirip salatayı tekrar karıştırarak sosu çekmesi için 10 dakika kadar bekleyin. Üzerine zeytinyağı gezdirip servise sunun.


Semizotunun sadece yapraklarını ayıklayıp saplarını başka bir yemek için saklayın. Semizotu yapraklarını yıkayıp süzün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Badem dışında bütün malzemeyi karıştırıp, hamur yapın (hamurun kıvamı oldukça önemlidir.

Kıymayı- yağsızsa yağ ile birlikte - kavuralım. Soğanı ekleyip kavurmaya devam edelim. Salçayı, baharatı ekleyip biraz daha kavurduktan sonra pirinç, tuz ve maydanozu ekleyip altını kapatalım.

Soğan ve sarımsağı tavada çevirin. Jüyen doğranmış bonfile ilave edin. Mantar ve zeytinyağını ekleyerek soteleyin. Demiglas sos koyun ve pişirin. Krema ilave ederek lezzetlendirin.

Farklı bir lezzet ve muhteşem bir sunum. Madımak, bonfile ve sebzeler eşliğinde lezzet şöleni. Fatih Aydın'ın tarifiyle...

Yıkanmış mercimekler ve iri doğranmış soğanlar yumuşayana kadar kaynatılır, ardından blenderdan geçirilerek pürüzsüz bir kıvama getirilir.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri