Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Mısırlı semizotu salatası
Mısırlı semizotu salatası
Pratik Mısırlı semizotu salatası Tarifi

Malzemeler: 2 kişilik
1 demet semizotu
2 yemek kaşığı konserve mısır
1 adet orta boy kuru beyaz soğan
2 adet orta boy domates
1 çay kaşığı tuz
sosu için: 6 yemek kaşığı tatlı yoğurt
2 diş dövülmüş sarımsak
2 çay kaşığı tatlı hardal
1 kahve fincanı ılık su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı kırmızı pul biber

Hazırlanışı: Semizotunun sadece yapraklarını ayıklayıp saplarını başka bir yemek için saklayın. Semizotu yapraklarını yıkayıp süzün. Diğer taraftan, tatlı beyaz soğanı yarım ay ve ince halkalar halinde doğrayın. Kabukları soyulmuş domatesleri ince halka halka dilimleyin. Semizotu yapraklarını büyük bir salata kasesine koyun. Üzerine soğan ve domates halkalarını ekleyip iyice karıştırın. Üzerine konserve mısırları serpiştirip bir kenarda bekletin. Diğer taraftan, sosu hazırlamak için; yoğurt, dövülmüş sarımsakları ve kırmızı pul biberi derin bir kaseye aktarın. Üzerine tatlı hardal ve ılık suyu ilave edip çatal ya da tel çırpıcı yardımıyla, karışım pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın. Hazırladığınız bu sosu salatanın üzerine gezdirip salatayı tekrar karıştırarak sosu çekmesi için 10 dakika kadar bekleyin. Üzerine zeytinyağı gezdirip servise sunun.


Semizotunun sadece yapraklarını ayıklayıp saplarını başka bir yemek için saklayın. Semizotu yapraklarını yıkayıp süzün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Milföy hamurlarını oda sıcaklığında 5 dakika bekletip yumuşamalarını sağlayın.

Lazanyayı tuzlu suda 10 dakika haşlanmaya bırakın. Tereyağı ve zeytinyağını geniş bir tavaya alıp doğranmış mantarı soteleyin.

Eti iyice yıkayın. Büyük bir tencereye koyun. 2 su bardağı suyu ve yeterince tuzu ekleyin. Önce harlı ateşte, kaynamaya başladığında kısık ateşte pişirin.

Yılbaşı için oldukça lezzetli ve hafif bir tatlı. Bir Beyoğlu Klasiği olan Rejans'ın mutfak şefi Server Mersin sizler için anlattı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri