Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Lorlu imambayıldı
Lorlu imambayıldı
Pratik Lorlu imambayıldı Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
4 adet küçük boy bostan patlıcan
3 adet soğan, 2 adet sivribiber
2 adet domates
1 su bardağı lor peyniri
1 çay kaşığı kırmızı biber, tuz
yarım demet maydanoz

Hazırlanışı: Patlıcanları arzuya göre alacalı soyun ve iki buçuk üç parmak eninde dilimleyin. Dışına zarar vermeden içlerini oyup, çıkarın. Soğan ve biberleri ince ince kıyın. Domatesleri dilimler halinde  doğrayın. Patlıcanların oyulması ile çıkan içi, bir kapta doğranmış soğan, biber, domates, lor peyniri, kırmızıbiber ve tuzla iyice karıştırın. Karışımı, içi çıkarılmış patlıcanlara doldurup, kapaklı ve geniş bir tencereye aktarın. Kısık ateşte çok az su ile patlıcanları pişirin. İnce kıyılmış maydanozla servis yapın.

Aşçının notu: Arzuya göre, imambayıldıyı pişirirken, inmeye yakın 1 adet suni tatlandırıcıyı suda eriterek ilave edebilirsiniz.


Patlıcanları arzuya göre alacalı soyun ve iki buçuk üç parmak eninde dilimleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Fırın tepsisini yağlıyoruz. Sağlam bir yufkayı tepsiye yayıyoruz. Geniş bir kap içinde sütü, yumurtayı, yağı, tuzu karıştırıyoruz.

Derya Aydın'dan lezzetli ve çok pratik bir kabak yemeği tarifi...

Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Kuruması için düz bir tabağa alın. Üzerine sıvıyağ, galeta unu, karabiber, pulbiber ve toz kızmızıbiber ekleyip harmanlayın.

Un ve tozşekeri margarinde pembeleştirin. Ocaktan alarak azar azar sütü ilave edin. Vanilyayı ekleyerek tekrar ocağa oturtun.

Öncelikle süt loru ile yarım su bardağı şekeri karıştırın. Bu karışımı bir kenarda bekletin. Yumuşatılmış margarin, yumurta, yarım su bardağı şekeri, yoğurt, un ve kabartma tozu ile birlikte karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri