Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kepek unlu zeytinli ekmek
Kepek unlu zeytinli ekmek
Pratik Kepek unlu zeytinli ekmek Tarifi

Malzemeler: 10 kişilik
500 gram kepekli un (yalnızca kepek unu ya da kepek un karışımı kullanabilirsiniz)
400 gram su
2 çay kaşığı tuz
11 gram toz kuru maya (kabartma tozu gibi paketlerde satılır)
1 su bardağı dolusu dilimlenmiş zeytin (file zeytin de denir)

Hazırlanışı: Kepekli un karışımını geniş bir yoğurma kabına koyun. Üzerine tuzu ekleyip karıştırın. Toz mayayı da serpiştirdikten sonra elinizle tekrar karıştırın. Üzerine yaklaşık 400 grama denk gelen 3 su bardağı suyu yavaş yavaş ilave edip yoğurmaya başlayın. En az 2-3 dakika kadar yoğurduğunuz hamur ele yapışan kıvamda olacaktır. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek oda sıcaklığında 40 dakika kadar dinlendirin. İyice dinlenen hamur kıvamını bulacak, kabaracak ve artık elinize pek yapışmayacaktır. Yine de hamura şekil verirken elinizi sık sık suya ya da sıvıyağa batırıp işinizi kolaylaştırabilirsiniz. Hamuru ister bir kek kalıbına aktarın, isterseniz yuvarlak küçük parçalar haline getirin. Dinlenen hamura zeytinleri katın. Kek kalıbını kullanacaksanız kalıbı sıvıyağla hafifçe yağlayıp hamuru kalıba bastırarak yayın. Hamuru fırına koymadan önce kalıpta 40 dakika daha bekletin. Fırın 5 dakika önceden ısıtıp 200 derece alt-üst konuma ayarlayın. Ekmeğin kurumaması için fırına, ısıya dayanıklı bir kase içinde sıcak su koymayı da ihmal etmeyin (fırının en alt tabanına). Ekmeği sıcak fırında 22-25 dakika kadar pişirip çıkarın. Isınan suyun buharıyla iyice yumuşayan ekmeği fırından çıkardıktan sonra ılık ya da soğuk olarak servise sunun.


Kepekli un karışımını geniş bir yoğurma kabına koyun. Üzerine tuzu ekleyip karıştırın. Toz mayayı da serpiştirdikten sonra elinizle tekrar karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Ton balığının yağını süzdükten sonra derin bir kaba alıp bir çatalla ezin.

Tombul sandviç ekmeğini enlemesine ortadan ikiye kesin. Ekmeklerin iç yüzüne beyaz peynir sürün.

Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü pastacısından pratik bir tatlı. Çikolatalı çilek kulesi sunumuyla da oldukça dikkat çekiyor.

Mercimeği haşlayıp süzün. Bir tencereye yemeklik doğranmış soğan ve 1 kahve fincanı zeytinyağını alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri