Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kabaklı trendi börek
Kabaklı trendi börek
Pratik Kabaklı trendi börek Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
2 adet orta boy dolmalık kabak
2 adet yumurta
1.5 su bardağı yoğurt (yağsız ve kaymağı alınmış olacak)
1 adet ufak boy kuru soğan
3 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı dolusu çavdarlı ya da yulaflı karışım (kepek veya tam buğday unu da olabilir)
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
3 yemek kaşığı dolusu lor peyniri (1 çay bardağı yağsız beyaz peynir de kullanabilirsiniz)
1 paket kabartma tozu
2 çay kaşığı çörekotu

Hazırlanışı: Yumurtaları derin bir kaba kırıp üzerine yoğurt ve sıvıyağı ekledikten sonra tel çırpıcı ya da çatal yardımıyla iyice çırpın. Kabakları kazıyıp yıkadıktan sonra tavla zarı formunda doğrayarak bir kenarda bekletin. Soğanı rendeleyin. Maydanoz ve dereotunu ayıklayıp incecik doğradıktan sonra yumurtalı karışıma ekleyin. Üzerine lor peynirini ya da rendelenmiş beyaz peyniri ilave edin. Bir taraftan tahta kaşık ya da spatula yardımıyla karıştırırken bir taraftan da kabartma tozunu ve rende soğanı içine aktarın. Büyük marketlerde satılan yulaflı, çavdarlı ve kepekli unları kullanmanızı özellikle tavsiye ederim. Bu karışımların herhangi birinden 2 yemek kaşığı alarak karışıma ilave edip tekrar karıştırın. Kabak çabuk sulandığı için en son aşamada katılır. Diğer taraftan 25-28 santim çapında yuvarlak ya da dikdörtgen şekilli bir fırın kabını 2 yemek kaşığı sıvıyağla yağlayın. Muhallebi kıvamında olan hamuru bir kalıba aktarın. Üzerini kaşıkla düzeltip, çörekotunu serpiştirin. Böreği 5 dakika önceden 175 dereceye ayarladığınız fırında üzeri iyice kızarıncaya kadar, yaklaşık 25-30 dakika pişirip çıkarın. Biraz ılınmasını bekleyip dilimleyerek servise sunun.

Not: Dilerseniz bu karışıma 2 diş dövülmüş sarımsak da ekleyebilirsiniz


Yumurtaları derin bir kaba kırıp üzerine yoğurt ve sıvıyağı ekledikten sonra tel çırpıcı ya da çatal yardımıyla iyice çırpın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Crowne Plaza Hotel'in genç aşçısı Tolga Türkoğlu'nun yaptığı salata Fransız mutfağına özel, vejetaryenler tarafından çok beğenilen bir başlangıç...

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Hamuru hazırlamak için margarin, yarım su bardağı sıvıyağ ve 3 çorba kaşığı pudraşekerini karıştırın.

Tereyağını tencerede eritin. Unu ekleyin ve rengi dönüp kokusu çıkana kadar orta ateşte çevirin.

Vişneli jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Orta büyüklükte cam bir kabı su ile ıslatın ve içine jöleden bir kepçe dökün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri