Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kıymalı patates
Kıymalı patates
Pratik Kıymalı patates Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
1 adet küçük boy soğan
2 adet sivri biber
200 gram kıyma
3 adet patates, 2 adet domates
1 çay bardağı su
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Soğanı ince ince kıyın. Biberleri doğrayın. Bir tavada soğan ve biberi kıymayla birlikte 5 dakika kadar kavurun. Tuz ve karabiber ekleyip, ocaktan alın. Bu arada patates ve domateslerin kabuklarını soyup, yuvarlak dilimler halinde kesin. Dilimlenmiş patatesleri 1 çay bardağı kadar suda 3 dakika haşlayın. Derin bir fırın kabına, sırasıyla dilimlenmiş domates, haşlanmış patates, kıymalı karışım ve yine patates koyun. Tüm malzemeye aynı işlemi uyguladıktan sonra 180 dereceli fırında 15 dakika pişirin. Servis tabağına ters çevirip soğumadan servis yapın.


Soğanı ince ince kıyın. Biberleri doğrayın. Bir tavada soğan ve biberi kıymayla birlikte 5 dakika kadar kavurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Çikolata ve tereyağını bir kapta benmari usulü eritin. Yumurtaları bir kapta iyice çırpın.

Mermer tezgahın üzerinde un, yağ, tuz ve limon suyunu yoğurun. Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar işleme devam edin.

Şeker ve suyu kaynatıp şurup haline getirin. Soğumaya bırakın. Hazırladığınız şuruba, eritilmiş tereyağını ve balı ilave edin.

Kokteyl kadehlerini buzlukta bekletin. Elmanın çekirdekli kısımlarını temizleyip çok ince dilimleyin. Kararmasını önlemek için elma dilimlerinin üzerine limon suyu gezdirin.

Bir kabın içinde kepekli unu, buğday ununu, yumurtayı, sütü, yağı, eritilmiş tatlandırıcıyı karıştırıp, malzeme özleşene dek iyice yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri