Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kıymalı patates
Kıymalı patates
Pratik Kıymalı patates Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
1 adet küçük boy soğan
2 adet sivri biber
200 gram kıyma
3 adet patates, 2 adet domates
1 çay bardağı su
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Soğanı ince ince kıyın. Biberleri doğrayın. Bir tavada soğan ve biberi kıymayla birlikte 5 dakika kadar kavurun. Tuz ve karabiber ekleyip, ocaktan alın. Bu arada patates ve domateslerin kabuklarını soyup, yuvarlak dilimler halinde kesin. Dilimlenmiş patatesleri 1 çay bardağı kadar suda 3 dakika haşlayın. Derin bir fırın kabına, sırasıyla dilimlenmiş domates, haşlanmış patates, kıymalı karışım ve yine patates koyun. Tüm malzemeye aynı işlemi uyguladıktan sonra 180 dereceli fırında 15 dakika pişirin. Servis tabağına ters çevirip soğumadan servis yapın.


Soğanı ince ince kıyın. Biberleri doğrayın. Bir tavada soğan ve biberi kıymayla birlikte 5 dakika kadar kavurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Unu bir tutam tuzu, yumurtayı, sıvıyağı ve sütü bir kapta iyice karıştırın. Çok hafif yağlanmış teflon tavaya yarım kepçe dolusu krem karışımından koyun.

Bayram sofralarını renklendirecek ve tatlandıracak bir kebap tarifi. The Marmara Pera Hotel'in mutfak şefi Abdullah Yanık sizler için anlattı...

Taze fasulyeyi ayıklayın ve verev şeklinde doğrayıp, kaynamış suda 15 dakika haşlayın.

3 su bardağı pirinci ayıklayın, 1 saat kadar tuzlu suda bekletin. Bol suyla yıkayın. 100 gram tereyağında pirinci kavurun.

Diabet hastaları için Doktor Gülseren Ünsün'ün kitabından haşlama tavuk tarifi..

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri