Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kıymalı patates
Kıymalı patates
Pratik Kıymalı patates Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
1 adet küçük boy soğan
2 adet sivri biber
200 gram kıyma
3 adet patates, 2 adet domates
1 çay bardağı su
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Soğanı ince ince kıyın. Biberleri doğrayın. Bir tavada soğan ve biberi kıymayla birlikte 5 dakika kadar kavurun. Tuz ve karabiber ekleyip, ocaktan alın. Bu arada patates ve domateslerin kabuklarını soyup, yuvarlak dilimler halinde kesin. Dilimlenmiş patatesleri 1 çay bardağı kadar suda 3 dakika haşlayın. Derin bir fırın kabına, sırasıyla dilimlenmiş domates, haşlanmış patates, kıymalı karışım ve yine patates koyun. Tüm malzemeye aynı işlemi uyguladıktan sonra 180 dereceli fırında 15 dakika pişirin. Servis tabağına ters çevirip soğumadan servis yapın.


Soğanı ince ince kıyın. Biberleri doğrayın. Bir tavada soğan ve biberi kıymayla birlikte 5 dakika kadar kavurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Aşurelik buğday ve nohudu akşamdan 1.5 su bardağı su ile ıslatın.

Kofikleri sıcak suda ıslatıp çıkarın. Bir kapta suyunu süzüp bekletin. Soğanları ince kıyın. Tavaya sıvıyağı boşaltıp kızdırdıktan sonra soğanları altın rengi alana dek kavurun.

Soğanı soyup, piyazlık doğrayın. Lor ve iri çekilmiş cevizle karıştırın. Yufkaları açıp, ortasına 3-4 çorba kaşığı cevizli içten koyun.

Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Soğanı piyazlık doğrayın. Kiraz domatesleri dörde, kornişonları ikiye bölün.

Lahananın kök kısımlarını bıçakla çıkardıktan sonra büyük bir tencereye oturtun. Üzerini örtecek kadar su ve bir çay kaşığı tuz ekleyerek pişmeye bırakın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri