Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kıymalı bezelye
Kıymalı bezelye
Pratik Kıymalı bezelye Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
yarım kg bezelye
100 gram yağsız kıyma
2 su bardağı + yarım çay bardağı su
5 dal taze soğan
5 adet domates
tuz

Hazırlanışı: Kıymayı yarım çay bardağı su ile birlikte tencereye alın. Orta ateşte, kapağı kapalı olarak, et suyunu çekene kadar pişirin. İçine ince kıyılmış taze soğanı ilave edip sotaleyin. Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi de ekledikten sonra bütün malzemeyi karıştırıp, sotelemeye devam edin. Ayrı bir tencerede 2 su bardağı suyu kaynatıp, bezelyeyi ekleyin. Bezelye piştikten sonra kıymalı malzemeyi ve tuzu ilave edin. 1-2 dakika daha kaynatıp, ocağın altını kapatın. Sıcak olarak servis yapın.


Kıymayı yarım çay bardağı su ile birlikte tencereye alın. Orta ateşte, kapağı kapalı olarak, et suyunu çekene kadar pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Akşamdan ıslattığınız barbunyayı haşlayıp süzün. Diğer taraftan patatesleri soyup, yatay olarak kullanacak şekilde üst kısmını kesin.

Kars mutfağında Bozbaş olarak geçen piti kebabı oldukça basit ve çok lezzetli... Hele bir de yöresinde yerseniz, nefis koyun etiyle yapılan bu kebabın tadına doyum olmaz.

Buğdayı akşamdan ıslatın. Ertesi gün yıkayıp süzün. Orta boy bir tencerenin yarısına kadar su doldurun.

Muzları soyup dilimleyin. Süt kremasını derin bir kaseye alıp katılaşıncaya kadar çırpın. Vişne suyunu ekleyip tekrar çırpın.

Çırağan Kempiski'nin başarılı ve ödüllü aşçısı Uğur Alparslan'dan saray mutfağına ait bir tarif... Safran baharatıyla lezzetlendirilen bu tarifi mutlaka deneyin...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri