Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Izgara tavuk budu
Izgara tavuk budu
Pratik Izgara tavuk budu Tarifi

Malzemeler: 2 kişilik
2 adet patates
1 adet domates
4 adet tavuk budu
sos için: 1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Patatesleri ve domatesi kabuklarını soymadan haşlayın. Sirke, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırın. Hazırladığınız bu sosa derisi alınmış tavuk butlarını iyice bulayın. Sosa bulanmış tavuk butlarının her tarafını ızgarada kızartın. Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyup, domatesle birlikte servis tabağına alın. Kızaran tavukları da koyup, soğumadan servis yapın.


Patatesleri ve domatesi kabuklarını soymadan haşlayın. Sirke, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ispanağı haşlayıp süzün ve sıkın. Maydanozla birlikte incecik kıyın. Patatesleri haşlayıp ezin.

Cemal Altuğ'dan lezzetli bir balık çorbası tarifi

Keki için, 3 adet yumurta ve muzu mikserde çırpın. Bitter çikolata ve 3 çorba kaşığı tereyağını kısık ateşte 1-2 dakika eritip çırpın ve yumurtalı muzlu karışıma katıp karıştırın.

Şurup için, su ve şekeri bir tencereye alıp 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1 taşım daha kaynatın. Ocaktan alıp soğutun.

Tavuk göğsünü kuşbaşı şeklinde doğrayın ve yarım çay bardağı su ile birlikte kısık ateşte pişirmeye bırakın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri