Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Gevrek
Gevrek
Pratik Gevrek Tarifi

Malzemeler: 3-4 kişilik
6-7 adet tatlandırıcı
3 adet yumurta
1 su bardağı un

Hazırlanışı: Tatlandırıcıları yumurtayla birlikte bir kabın içinde iyice çırparak eritin. Üzerine 1 su bardağı unu ilave edip, kek kıvamında bir hamur elde edene dek kaşıkla karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış fırın tepsisine hamuru döküp yayın. Orta hararetli fırında, pembeleşene dek pişirin. Pişen gevreği fırından çıkarın. 2 cm kalınlığında ve 10 cm uzunluğunda dilimler kesip tekrar fırına koyun. Dilimlediğiniz gevreği 10 dakika daha pişirip fırını kapatın ve içinde soğutun. Arzuya göre çikolata sosuyla süsleyebilirsiniz.


Tatlandırıcıları yumurtayla birlikte bir kabın içinde iyice çırparak eritin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Akşamdan ıslattığınız barbunyayı haşlayıp süzün. Diğer taraftan patatesleri soyup, yatay olarak kullanacak şekilde üst kısmını kesin.

Un, tozşeker ve sütü çırpıp 20 dakika bekletin. Üzerine yumurtaları, yumurta sarısını ve tuzu ilave edin.

Çikolata ve tereyağını bir kapta benmari usulü eritin. Yumurtaları bir kapta iyice çırpın.

İftar sofralarınız için lezzetli bir tarif. The Marmara Pera'nın genç aşçısı sizler için anlattı...

Kırmızı biber, dolmalık biber, soğan ve domatesi küçük küçük doğrayın. Taze nane, dereotu, maydanoz ve fesleğeni de ince kıyın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri