Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Fırında peynirli sigara böreği
Fırında peynirli sigara böreği
Pratik Fırında peynirli sigara böreği Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
2 adet yufka
250 gram beyaz peynir
1 demet maydanoz
yarım demet nane
karabiber
üzerine: 1 çay bardağı yoğurt
yarım çay bardağı sıcak su

Hazırlanışı: Peyniri dilimleyin ve tuzunun çıkması için ılık suda 10-15 dakika bekletin. Suyunu süzün ve ezin. İçine ince kıyılmış maydanoz ve nane ile birlikte karabiberi ekleyip, karıştırın. Orta boy bir fırın tepsisini yağlayın. Yufkaları önce dörde, sonra her bir parçayı da ikiye kesin. Toplam 8 parça yufka elde edin. Üçgen şeklindeki yufkanın geniş kısmına peynirli harçtan koyun ve sigara böreği şeklinde sarın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın ve tepsiye dizin. Üzerlerine su ile açtığınız yoğurttan sürün. Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra Dergisi Eylül 2007 sayısından alınmıştır.


Peyniri dilimleyin ve tuzunun çıkması için ılık suda 10-15 dakika bekletin. Suyunu süzün ve ezin. İçine ince kıyılmış maydanoz ve nane ile birlikte karabiberi ekleyip, karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hamsiyi temizleyip kılçıklarını çıkarın. Dolmalık fıstıkları yapışmaz yüzeyli bir tavada kavurup kenara alın.

13 yaşındaki Merve Gül Başaran'dan pratik bir kek tarifi. Bu tarif küçük aşçının kendisine ait özel bir reçete...

Tavuk etini haşlayıp lif lif didikleyin. Pirinç Unu, Nişasta, şeker ve sütü pişirdikten sonra 10 dakika mikserde çırpın.

Fırını 18O C'ye ısıtın. Büyük ve derin olmayan bir güveçte margarini eritin. (Kap ateşe dayanıklı ve tavuklar bir tek düzeyde kozacak kadar büyük olmalı.)

Kızılcıkları yıkayın ve çekirdeklerinden ayırmak için kevgirden geçirin. Diğer tarafta, bakır tencerede toz şekeri 1 su bardağı su ilavesi ile eritin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri