Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Fırında patlıcan bayıldı
Fırında patlıcan bayıldı
Pratik Fırında patlıcan bayıldı Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
6 adet ince uzun patlıcan
1 adet limonun suyu
1 tatlı kaşığı tuz
4 adet orta boy kuru soğan
2 adet orta boy domates
1 yemek kaşığı tozşeker
10 diş sarımsak
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz, karabiber

Hazırlanışı: Patlıcanları çizgili formda soyup boylarına göre ikiye ya da üçe bölün. İçlerini oyup, yıkayın. Limonlu ve tuzlu suda 5-7 dakika kadar haşladıktan sonra alın. Diğer taraftan, soğanları yarım ay şeklinde incecik doğrayın. Zeytinyağını tencereye aktarıp soğanları zeytinyağında karıştırarak 5 dakika, iyice sararıncaya kadar kavurun. Üzerine tozşeker, incecik kıyılmış sarımsak, karabiber ve rendelenmiş domatesi ilave edip, 5 dakika daha karıştırarak pişirin. Ocaktan alın. Hazırladığınız iç malzemeleri ılık hale gelince oyup patlıcanları bu harçla doldurun. Patlıcanları ağızları yukarı bakacak şekilde fırın kabına yerleştirin. Fırın kabına 1 su bardağı kadar sıcak su ilave edip 175 derece alt-üst konuma ayarlı ve 10 dakika önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika kadar pişirip çıkarın. Ilık hale gelmesini bekleyip dereotuyla süsleyerek servise sunun.


Patlıcanları çizgili formda soyup boylarına göre ikiye ya da üçe bölün. İçlerini oyup, yıkayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle un, 1 çay bardağı süt, yumurta, 1 paket kabartma tozu ve 2 çorba kaşığı tereyağını karıştırıp hamur yapın.

Un, zeytinyağı, kekik, tuz ve suyu çukur bir kaba alıp karıştırın.

Executive Chef Yılmaz Almaz'dan füzyon mutfak çalışması.

Tahini bir kaba döküp limon suyunu ekleyin. İyice karıştırıp suyu ilave edin ve çırparak yedirin.

Bulguru yıkayıp süzün. Sıcak suda 30 dakika kadar bekletin. Lahananın yapraklarını ayırıp kaynar suda 3-4 dakika haşlayın ve süzgece alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri