Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Fırında ıspanak mücver
Fırında ıspanak mücver
Pratik Fırında ıspanak mücver Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
5-6 yaprak ıspanak
2 yemek kaşığı kıyılmış taze nane
1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
2 dilim kepekli light ekmek
3 adet yumurta
3 çorba kaşığı lor peyniri
1 çay kaşığı tuz, karabiber

Hazırlanışı: Ispanak yapraklarını yıkayıp süzdürdükten sonra incecik dilimleyin. Maydanozu yıkayıp ince ince doğrayın. Diyet ekmekleri mutfak robotunda çekerek bulgur tanesi kadar ufalayın. Büyük bir kasede lor peyniri, yumurta, karabiber, tuz ve ufalanmış ekmekleri karıştırıp çatalla çırpın. İnce kıyılmış naneyi, maydanoz ve ıspanakları da ekleyip karıştırın. Bir fırın tepsisine fırın kağıdını serin. Koyu boza kıvamındaki mücver karışımından kaşıkla aldığınız hamuru fırın kağıdını üzerine aralıklı olarak dökün. Fırın 175 derece alt-üst konuma ayarlayıp 5 dakika önceden ısıtın. Mücverleri fırında 20-25 dakika pişirip alın. Sıcakken yanında sarımsaklı yoğurtla servise sunun.


Ispanak yapraklarını yıkayıp süzdürdükten sonra incecik dilimleyin. Maydanozu yıkayıp ince ince doğrayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kuşbaşı kuzu etini sıvıyağda soteleyin. Yemeklik doğranmış soğan ve biber salçasını ilave edip, üzerine geçecek kadar sıcak su ekleyin.

Peynir dışındaki tüm malzemeyi karıştırıp hamur yapın. Beyaz peynirin yarısını rendeleyip, hamura yedirin.

13 yaşındaki küçük aşçı Merve Gül Başaran'dan süper bir tarif. Büyükler ve küçükler bu tatlıya bayılacak.

Bira mayasını ılık sütte eritin. Maya eridikten sonra 1 su bardağı unu üzerine ilave edin. Katı bir hamur yapın. Üzerini bir peçeteyle örtüp ılık bir yerde yarım saat bekletin.

Altınbaşak tuzlu diyet bisküvi yerine istediğiniz bir tuzlu diyet bisküvi kullanabilirsiniz. Ölçü olarak da kendi neskafe fincanınızı kullanabilirsiniz.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri